71

Ало, докога? Пенсионерка от Първомай брои 1000 лв. на куриер за тайни документи

Пазарджиклия попадна в ареста, след като участва в нагла измама. Той бил в ролята на съучастник на главния инициатор на схемата. Позвънил на пенсионерка от Първомай и се представил за куриер с името Димитър Димитров. Обяснил, че трябва да му плати 1000 лв., за да получи важна пратка - много специални документи от чужбина, необходими на нейния внук, след което да ги съхранява. Изтъкнал, че никой не трябва да научава за тях и че трябва да останат тайна.

Щом чула, че това е важно за внука й, пенсионерката броила 1000 лв. на "куриера". Документи така и не получила. Малко след като дала парите, усетила, че е станала жертва на измама. Подала сигнал в полицията. Униформените успели да задържат "куриера", но не и мозъка на измамата, който останал неразкрит.

Помагачът попаднал в ареста, като преди броени дни успял да сключи споразумение с прокуратурата. Магистратите му дали шест месеца затвор условно, с изпитателен срок от три години. Определението е окончателно. 

Оцени новината

Оцени новината
4.8/5 от 5 оценки
4.8/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
хъхъ хъ

хъхъ хъ

20.12.2023 | 19:22

Инициативните никога не спят!

Отговори
4 0
tyuyt

tyuyt

20.12.2023 | 17:52

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:--~--- https://da.gd/xlbio

Отговори
0 3

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?