Следвайте ни

Александрина източила 3 млн. от НОИ с фирма с 10 лева капитал

viber icon

Свързани новини

Задържаната за измама с пенсии за над 3 милиона лева Александрина Димитрова Георгиева е работила в териториалното поделение на НАП в Пловдив от 1985 до 2009 г. След напускането си на 1 ноември 2011 г. регистрира фирмата си „Най консулт“ ЕООД с капитал от 10 лева.  Според данните от търговския регисттър дружеството е предмет на дейност  „Извършване на услуги и консултации по пенсионно, социално и здравно осигуряване, счетоводни услуги, търговска дейност и др...“. Именно чрез тази фирма са били извършвани и шашмите, заради които 62-годишната Георгиева е арестувана заедно с дъщеря си Николина Г. /39 г./ и мъжа, с когото е живяла на семейни начала Лазар Л./62 г./ На 23 юни 2017 г. бизнесдамата регистрира и втора фирма – „Ел Ей Консулт 2017“ ЕООД с първоначален капитал от 2 лева.

Самата Александрина Георгиева се представя в сайта на „Най консулт“ като „специалист с 29 години опит в системата на социално осигуряване и пенсионното законодателство“.

Сред предлаганите услуги за лица, на които предстои пенсиониране, са:

-        Услуги и консултации по отпускане на пенсии.

-        Консултации

-        Преценка за правото на пенсия

-        Преценка началната дата на отпускане на пенсия

-        Преглеждане на представени документи за пенсиониране

-        Консултиране по всякакви въпроси свързани с пенсионирането

Офисът на фирмата се помещава на ул. „Йордан Йовков“ в близост до сградата на НОИ в Пловдив, за да е удобно на клиентите. Част от тях в последствие са се оказали оплетени в мрежите на измамницата, първоначално без дори да разберат за това.

 

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?