46

Акцията за купен вот край Пловдив: Ровят в магазини, заложни къщи и автоморги за списъци с имена

С пълна сила продължава специализираната акция край Пловдив срещу купения вот и други нарушения. Наситено е присъствието с полиция и жандармерия на територията на общините Стамболийски, Кричим и Перущица.

"Служителите от районното в Стамболийски и от жандармерията са разпределени на два лъча - първият е град Стамболийски и в селата Куртово Конаре, Ново село и Йоаким Груево, а вторият обхваща градовете Перущица и Кричим, както и селата Устина, Брестовица и Златитрап", обясни началникът на "Охранителна полиция" комисар Костадин Костов, предаде репортер на "Марица". Освен за купен вот, акцията следи за джигити на пътя, както и за всякакъв тип престъпления. 

Основните сили на полицията и жандармерията са съсредоточени в ромските махали. 

"До настоящия момент в Стамболийски са открити около 2200 къса нелегални цигари, ще бъде образувана проверка по случая. Освен това има съставени 10 акта и 30 фиша на шофьори", посочи Костов и допълни, че до момента няма констатирани нарушения, касаещи изборните права на гражданите. Той уточни, че в момента се извършва регулярна акция, а не такава по сигнал.

"До момента няма открити списъци с имена. Проверките продължават през целия ден. Освен магазини се проверяват автокъщи, автоморги, складове за дървен материал, заложни къщи. Паралелно тече акция на Икономическа полиция, заедно с Агенция "Митници", БАБХ и НАП. При тях вече могат да бъдат констатирани и други нарушения. Проверява се документация, законна ли  е фирмата, за наличие на списъци с имена, лични документи и т.н.", добави началникът на "Охранителна полиция" към Областната дирекция на МВР. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
dimitar

dimitar

26.09.2022 | 19:04

бързи и сериозни кредитни предложения за физически лица и фирми Аз съм начело на международна финансова институция, специализирана в международни заеми. Предлагаме услуги от 5 000 евро до 800 000 евро. нетният лихвен процент е 2,6% годишно за всички ваши нужди, свържете се с нас по имейл: [email protected]

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?