Следвайте ни

Акция в Пловдив! Полицията дебне за контрабанда по магазини и пазари СНИМКИ

viber icon

Пловдивската полиция продължава да държи в напрежение търговците на нелегални цигари. Извършват се специализирани полицейски операции, като ченгетата проверяват стриктно търговски обекти, борси, пазари, съмнителни лица и автомобили.

През изминалото денонощие в хода на работа криминалисти от две управления - в Стамболийски и Шесто РУ, са иззели над 5 000 къса нелегални цигари.На кръстовище на улиците „Възход" и "Златица“в града под тепетата е извършена проверка на 30-годишна жена, която вървяла пеша към кв. "Столипиново". Проверената била криминално проявена и осъждана по линията, а в себе си носела найлонова чанта с 10 стека цигари за улична търговия.

Контрабандистката е задържана в полицейския арест, а по случая е започнато досъдебно производство.При акцията срещу контрабандата и разпространението на акцизни стоки е извършена проверка и в дома на 67-годишна жителка на Ново село. Служители на "Криминална полиция" от Стамболийски са иззели от жилището ѝ 3 100 къса контрабандни цигари. По случая е започната проверка.

Специалисти коментират, че контрабандната продукция най-често се разпространява в малки търговски обекти за пакетирани стоки (павилиони), тържища, пазари и махали, където има търсене на тютюневи изделия на ниски цени. Традиционните клиенти са хора с ниски доходи и нисък социален статус.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?