Следвайте ни

Акция "Такси": Всеки втори бакшиш в Пловдив - в нарушение

viber icon

Пловдивската полиция проведе ударна акция, насочена към таксиметровите шофьори. Само за 6 часа са проверени 294 шофьори на жълти коли, като при повече от половината (173) са констатирани нарушения от различно естество. 

 Съставени са 57 акта и 116 глоби по фиш. 38 от проверените бакшиши не са използвали обезопасителен колан, 10 са санкционирани за паркиране и престой на необозначени места, трима от проверените са използвали мобилните си телефони по време на движение, като шестима са били с нередовни пътни документи, за което са им съставените актове.

Най- много нарушения шофьорите на таксита са извършили паркирайки на необозначени за целта места- констатирани са 35. 19 от тях пък не са спазили знаци и са извършили неправилни маневри. 

Освен таксита, униформените са проверили и други 557 шофьори. Установени са 168 нарушения  и е образувано 1 бързо производство срещу шофьори без книжка, седнал зад волана в срок на изтърпяване на наказание. Съставени са 45 акта и 123 глоби по фиш. Два са актовете за управление от неправоспособни, санкционирани са и двама , които са говорили по мобилния си телефон докато шофират. 18  са били без поставен обезопасителен колан, а в 12 от случаите са констатирани технически неизправности в колите. Само трима са били с нередовни пътни документи. Съставените глоби за неспазване на пътни знаци и маркировка са 25.

Заснетите нарушения на скоростните режими по време на акцията са 300 броя.

Засиленият контрол по пътищата в областта продължава, като от полицията са категорични, че ще прилагат строгостта на закона за всички, които с действията си на пътя застрашават живота на останалите участници в движението.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Шишо

Шишо

09.02.2021 | 12:16

Тонииии, Тони....

Отговори
0 0
С  право

С право

09.02.2021 | 11:04

Някои читатели определят "Марица" като жълт вестник. Бакшиш. Има много интелигенини и честни таксиметрови шофиори които с право се обиждат като и изучавали българска филология ги наричат бакшиши.

Отговори
5 1
филибето69

филибето69

09.02.2021 | 10:39

Ще прилагат строгостта на закона за всички, които с действията си на пътя застрашават живота на останалите участници в движението, ама друг път! Що не се спрат на кръстовището на "Богомил" и "Родопи" да видят колко от водачите на МПС-та са го превърнали на "кръгово"?

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?