1553

Акция по заведенията в Пловдивско, глобяват заради непълнолетни

Пловдивската полиция щурмува нощните заведения в града и региона. Акцията е проведена през уикенда. 

Служители на Четвърто РУ установили, че след 22 часа в петък, в клуб в квартал „Капана” има двама непълнолетни, без придружител. На родителите им са съставени актове по Закона за защита на детето.

Същото административно отношение е взето и от служителите на реда в Асеновград, след като в нощта срещу неделя установили присъствие на непълнолетна в местно заведение. От нея са иззети флакон и няколко капсули, чието съдържание предстои да бъде изяснено след експертна справка. По случая в районното управление е започната проверка съгласно Закона за здравето. 

В рамките на акцията униформените са проверили 45 души и 16 автомобила. За нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 2 акта. Задържан е шофьор под въздействие на алкохол над 1,2 промила, срещу когото е образувано бързо производство.

При паралелна специализирана операция колегите им от районното в Раковски извършили проверки в две дискотеки – в града и в село Белозем. Участвали са и служители от пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили”, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, НАП, РЗИ и ОДБХ. След 22 часа общо в двете заведения са установени пет непълнолетни посетители, за което са съставени актове. Пет са и предупредителните протоколи. 

За несъответствия с изискванията за пожарната безопасност в обектите, от инспекторите в пожарната са изготвени два акта. Други два са били от компетентността на данъчните и здравните служители за липса на касов апарат и тютюнопушене в затворено помещение. Констатирана е и нередност по отношение на безопасността на храните, за което е издаден протокол. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Западняк

Западняк

28.02.2023 | 03:38

В 2 заведения са намерили трима малолетни. Голям праз! Колко струва цялата акция, включително и нощната ставка на участващите? Изглежда че полицията няма друга работа или обича да ходи по заведения с млади хора.

Отговори
3 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?