49

Акция "Бяло" в Пловдивско: 22 наркодилъри загазиха жестоко, предстоят още арести

22 наркодилъри от Пловдивско са задържани и вече привлечени като обвиняеми в хода на акция "Бяло", която се провежда в цялата страна по нареждане на главния прокурор Иван Гешев. Това съобщиха за "Марица" от прокуратурата.

В зоната на Апелативната прокуратура, която обхваща Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали, са образувани общо 49 досъдебни производства, привлечени като обвиняеми са 55 души. Извършени са общо 29 претърсвания и изземвания. В Пазарджишко има двама привлечени обвиняеми, по осем в Стара Загора и Смолян, 10 в Хасковско и петима в Кърджали.

В хода на провежданата операция срещу държането и разпространението на наркотични вещества на 7 декември  в село Маджерито е открито специално помещение за отглеждане на марихуана. Спрямо организатора,младеж на 19 години, Районна прокуратура-Стара Загора е повдигнала две обвинения - за производство и продажба на марихуана. Той е задържан в бивш стопански двор. В едно от помещенията отглеждал растения от рода на конопа – марихуана. Там била монтирана нагревателна лампа и други технически приспособления. По досъдебното производство е извършено претърсване и изземване и в стая, обитавана от 19-годишния, където е бил намерен полиетиленов плик с клик система със съдържание на суха маса. При извършена проба с полеви тест е реагирала на марихуана. Младежът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  Той е осъждан и преди за притежание на наркотични вещества. Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Припомняме, че по време на акцията бе установен 17-годишен ученик от училище в Пловдив, в чиято раница бяха открити таблетки с екстази. На територията на Сопот епък бе разкрита лаборатория за отглеждане на марихуана. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ГОЧО

ГОЧО

09.12.2022 | 16:44

БРАВО НА ПРБ И МВР!!!

Отговори
1 1
Боко тиквата

Боко тиквата

09.12.2022 | 15:17

Като ми напълнят чекмеджето Гешев ще ги пусне да ви тровят децата. Уговорено е вече

Отговори
4 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?