2374
Следвайте ни

Агентът на ДАНС-Пловдив изгорял заради 2250 лв.

viber icon

Подкупи за 2250 лв. прибрал арестуваният служител на ДАНС в Пловдив преди да го хванат в крачка. През септември 49-годишният агент изнудил фермер за 1500 лева, а през месец октомври поискал 1000 лева, но му дали 750 лв. 

Задържаният работил по направление „Земеделие“. Той извършвал проверки по повод постъпващи информации за неправомерно получаване на средства от ДФ „Земеделие“ от земеделски производители в областта.  

Агентът провел няколко срещи с фермер, по време на които поискал и получил подкупите, за да не извършва проверовъчни действия към него и да ги насочи към други обекти. 

Както "Марица" вече писа, мъжът от ДАНС бе задържан вчера при съвместна акция на Окръжната прокуратура и Дирекция „Вътрешна сигурност“ на ДАНС при получаването на втората парична сума.  По делото са извършени множество действия по разследването, вкл. обиски, претърсвания и изземвания, разпити на свидетели и други. 

Към момента служителят е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои да бъде направена преценка за внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.  

Предвиденото от закона наказание лишаване от свобода до шест години и глоба до 5 бона.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?