71

Аферата с трюфелите: Арестуваният бизнесмен вини бившата, че го е натопила

Апелативният съд в Пловдив решава дали да остави в ареста обвинените за мощната измама с фиктивна продажба на трюфели и за пране на пари Иван Лулчев и Венцислав Думанов. 

В залата защитниците на задържаните изтъкнаха, че прокуратурата е имала достатъчно време да прецизира обвиненията си, предвид че разработката е от няколко месеца. Твърдят, че няма достатъчно доказателства за повдигнатите обвинения за пране на пари и за действия като организирана престъпна група. 

Според задържаният 47-годишен Лулчев, който според държавното обвинение е ръководил цялата дейност повече от две години, отрича да е замесен в подобни схеми и смята, че в дъното на екшъна през последните дни е бившата му. С нея не живеят заедно отдавна, а Лулчев полага грижа за двете си деца. Показанията, които тя дала, били така вещо оформени, че се създава подозрението, че са предварително изготвени от специалист, след което само подписани от съпругата. 

Според прокуратурата за 6 месеца Лулчев и Думанов са заявили оборот за 50 млн. лв. и са укрили ДДС за 12 милиона. Окръжният съд в Пазарджик постанови мярка "задържане под стража" и за двамата. На нарочен брифинг зам.-апелативният прокурор на Пловдив Румен Попов обясни, че групата е действала в района на Пазарджик. 63-има души били наети да берат гъби, но после при разпитите се оказало, че те не различават мухоморка от манатарка. Въпреки това се отчитала дейност по намиране на трюфели. Според  Попов само за юли щетите за хазната от престъпната дейности са за 1 милион

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?