71

Адвокатите от Пловдив осъдиха бездействието на прокуратурата по случая с Нотариуса

Пловдивските адвокати осъдиха мълчанието и бездействието на прокуратурата по случая с убития Мартин Божанов - Нотариуса. В публична позиция те, заедно с адвокатските съвети във Варна, Видин, Плевен, Пазарджик и Смолян, изразяват публичното си възмущение и нетърпимост срещу изнесените в последните две седмици данни за действието на кръговете около Нотариуса и Петьо Петров – Еврото и "пълното насрещно бездействие на Прокуратурата на Република България". 

„За нас звучат абсурдно изнесените от съдия Владислава Цариградска данни, че в миналото е била заплашвана и продължава да бъде заплашвана и до днес от лица, гравитиращи около горепосочените кръгове и вместо тези лица да бъдат незабавно арестувани и опасността български съдия да пострада да бъде неутрализирана, на същата да й бъде назначавана съдебна охрана, докато отправилите заплахите лица се разхождат свободно в обществото“, пише в позицията.

 Абсурдни, според адвокатите, са и изнесените данни, че в правова държава, каквато трябва да е България, висши представители и ръководители на "органите на прокуратурата са се сраснали с и подкрепят престъпността и в същото време същите тези органи не предприемат никакви действия по разследване, които да опровергаят изнесените факти, даващи основание за предполагане на наличие на организирани престъпни групи, с участието на прокурори и съдии на ръководни постове, или пък, ако изнесената информация е вярна, да се предприеме наказателно преследване на виновните лица, които да понесат наказания с цялата строгост на закона", допълват адвокатските съвети.

 Те изразяват пълната си подкрепа към съдия Владислава Цариградска и я поздравяват за изразената смела публична позиция по повод отстояване на независимостта на българския съдия.

Оцени новината

Оцени новината
3.6/5 от 5 оценки
3.6/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
5 коментара
Виц

Виц

20.02.2024 | 21:26

Малий, веке прокуроретя ся са червът кат лимони ли? Ся и червени лимони ли ша купуваме?

Отговори
0 0
Виц

Виц

20.02.2024 | 21:21

Ся, ф БУЛГАРСТАНА, всич ко е нагласено! АЙ дан съ прайте на умрели бубулеч ки! Борели са съ? Срещу кого ва? Гарван гарвану око вади ли ва и коги, че ни съ сятам?

Отговори
0 0
Гюро

Гюро

20.02.2024 | 17:18

Адвокатите да разберат, че комисията е създадена именно, за да се затрият следите! Вместо действия по разкриване ни заливат с инфо за Дневалния и др. глупости за отвличане на вниманието. Гешев и Цацата трябва да се раздрусат яко, но мафията няма да разреши! Пак напомням за тефтерчето Златанов - там са инициалите на поръчителите към нотариуса! Следствието не може да се води от НС - там са поръчителите, там са престъпниците от "високите етажи".

Отговори
6 0
Делянчо

Делянчо

20.02.2024 | 16:56

ДПС го прикрива и няма да разреши да се разкодира телефона за да не се разбере с кого е контактувал. Абе наш човек беше. Изпълняваше поръчки.

Отговори
6 1
Руменчо от Скутаре

Руменчо от Скутаре

20.02.2024 | 16:48

Тези типове не се възмущават че едно от остриетата в бандата на Нотариуса, е именно техен колега? И тия за изчистване по грузински образец.

Отговори
4 3

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?