Следвайте ни

Адвокатът на шефа на Трето РУ: Мястото му не е в ареста, не е престъпник

viber icon

Мястото на шефа на Трето районно в Пловдив Самуил Хаджиев не е в ареста. Няма нищо скрито, тайно и престъпно в действията му. Всичко е документирано, а присъствието на директора на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев при склада в село Болярци е гарант, че няма действия извън закона. Това каза адвокатът на задържания Хаджиев - Димитър Марковски по bTV.

Той обясни хронологията на събитията при складовата база. 

"Постъпила е оперативна информация, че в базата се съхранява огромно количество марихуана, около 10 тона. Това количество е достатъчно да залее целия пазар. Хаджиев предприема проверка на тази информация, като уведомява лично своя началник - старши комисар Рогачев", каза Марковски. 

На въпрос дали е практика директор на полицията да присъства на подобни акции, адвокатът отговори, че е напълно естествено когато става въпрос за такова количество наркотици. 

Тъй като ставало въпрос за секретна операция, тя е извършена с личните автомобили на шефа на 3-то РУП, директора Рогачев и други служители на реда, за да бъде проверена достоверността на информацията. Патрулките биха събудили съмнение. Затова са използвани само за отцепка на района, без включени светлини, и за секретни постове. 

„Има изготвени докладни записки. Достатъчна гаранция е, че Рогачев е бил там. Няма нищо тайно, скрито и да не е документирано. Как ви се струва Хаджиев да се приготвя да краде в присъствието на Рогачев? “, уточни той.

Относно думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков за „престъпници с пагон“ адвокат Марковски каза: „Г-н Рашков, моите уважения към него, добър юрист и преподавател по право, но трябва презумпцията за невиновност да има висша форма“.

Като свидетел по случая е бил разпитан и началника на полицията в Асеновград. 

Припомняме, че при спецакция миналата седмица бяха задържани общо 12 души – седем полицаи, сред които Самуил Хаджиев и петима цивилни. Впоследствие бяха повдигнато обвинения само на двама униформени - Хаджиев и Качаков, и на двама от съучастниците им - Даниел Димитров и Симеон Иванов. 

Според обвинението на прокуратурата Хаджиев заедно със своя подчинен Атанас Качаков се е готвил да придобие около 500 кг марихуана от частна фирма, която има документ за производството на високорисковото наркотично вещество за медицински цели. 

Другите две обвинения срещу началника на управлението са за държане на незаконни боеприпаси и въздействие над разследващ полицай.

Гледането на мерките им за неотклонение е събота се превърна в 8-часова сага. В крайна сметка съдия Веселина Семкова взе решение да остави всички за постоянно в ареста. 

Съдът прие, че няма доказателства относно обвинението за опит за кражба на 500 кг марихуана, но по другите обвинения има обосновано предположение, че Хаджиев и останалите носят вина. 

Мярката може да се обжалва на 27 май пред Апелативния съд. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (20)

Глейте Цирк Трето

Глейте Цирк Трето

26.05.2021 | 16:46

Спрете се пред Новотела и около него и гледайте кодош как с ония колички със сините бурканчета купени от нашата мизерия как само се възхищават и въздишат ония тюфлеци от подведомствения им район на Трето на небрежно нафърлените лъскави автомобили на мутрите и как ги заобикалят с страхопочитание и насълзени очи и мечти и те да се изтъпанят с някое Ферари небрежно и те И колко са зорки га спре някой Москвич и от него се изтърколи някъкъв случаен работяга попаднал на неподходящото място в неподходящото време Малеее Да се нагледаш на полицейщина Екшън майна

Отговори
6 2
дядо дядооо

дядо дядооо

27.05.2021 | 06:46

научи се да пишеш - за твоето поколение си срам. и още - отминало ти е времето - не се напъвай толкова, че да не получиш някой удар. айде наздраве

Отговори
1 1
мхм

мхм

26.05.2021 | 15:32

Гладници-калинки назначават по тея постове във Филибето , на всичото отгоре инфантилни селяци, те така е и затова стават подобни изцепки! Същата история със селския тополовградски шебек Дральо Дралев!! Няма ли кадърни хора в Пловдив , та назначавате селяци с апетити за бърза и лесна печалба в големия град. Със селски момчета град не се опаравя, ама нали гербаджийската сган си ги дудндуркаше. Всички в кауша при бай Ставри, да ги прави аналн.и кралици......

Отговори
4 2
Чао

Чао

27.05.2021 | 06:50

С този коментар трябва да блеснеш със знания или какво точно целим тук? Ставрита, калинки, ана*лни кралици? Много трябва да си зле, за да дрънкаш такива лайнотии, баце.

Отговори
0 1
Фирма Рогачеви ви предлага чадъри всякакви

Фирма Рогачеви ви предлага чадъри всякакви

26.05.2021 | 13:32

Ами моя автомобил ако се озове съвсем случайно край някой склад барабар с водача си който и хал хабер си няма ко има в този склад водача на моя автомобил като какъв ще го водят Като разследващ джурналист спортист Турист наслаждаващ се на стройтелния гений Български Търговец на едро или дребно дошъл да си зареди магазинчето Или разледващ пюлюцай под прикритие с чик частен автомобил щото държавата или респективно другаря с Рогата като негов началникь не са могли за спец операцийката да му осигурят цивилен такъв Направо блудкав Голивудски филм пак сътворен разбира се в чифутската Тиквунска компания за рекет и крадене на бизнес и каквото им попадне по пътя А сега приберете и Рогача с Рогата и шъ си кажат всичко мо та мо И ъдете леко притиснати на менгемето Много помага

Отговори
8 2
abe glavanak

abe glavanak

27.05.2021 | 06:53

kakvo napisa be urungel? nauchete se skapanatsi haha haha

Отговори
1 0
МЕТЛА ЗА МИЗЕРНИЦИТЕ...

МЕТЛА ЗА МИЗЕРНИЦИТЕ...

26.05.2021 | 13:06

ПЪЛНИ ТЪПА.НАРИ СЕ ОПИТВАТ ТУКА ДА ПИШАТ ТИЯ ГУ.МНАРИ ОТ ТРЕТО РПУ СА СИ НАПРАВО НАКАЗАТЕЛЕН ОТРЯД И МОМЧЕТА НА ПОВИКВАНЕ... А ТОВА ЧЕ СЕ ЧИСТИ МЪР.ШАТА В ДЪРЖАВАТА И ПО МЕСТА СИ Е НАПРАВО ОТЛИЧЕН ХОД И КАКТО ИСКАТЕ ТАКА ГО ПИШЕТЕ ПРЕВРАТ МРЕВРАТ...КАКТО ВИ ХАРЕСВА. ПОВЕЧЕ ТАКИВА БОК.ЛУЦИ И СВОЕВОЛИЯ В ДЪРЖАВАТА НЯМА ДА ИМА.......... НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ДА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА ИМА РАБОТА НА ПОЛЕТО КОЛКО ЩЕШ... СЕГА Е ЛЯТО ХЛЯБ СЕ ПЕЧЕ.... БРАВО НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО...... ВСИЧКИ РАЙ КМЕТОВЕ ДА СЕ ПРОВЕРЯТ ПО МЕСТА ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ ДО ЕДИН СА В КИРЕЧА.... И КАТО НЕ МОГАТ ДА ГИ УВОЛНЯВАТ ДА ГИ ПРИБИРАТ В ПОДХОДЯЩИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ.... А ГОСПОДИН АДВОКАТА АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА ПРЕДПОЛОЖИ КАКЪВ МУ Е ХОНОРАРА .... ЩЕ СЕ СЕТИ И ЗАЩО СЕ МЪЧИ ТОВА ЛА.ЙНО ДА ГО ИЗКАРВА ЖЕРТВА.... ДА ГО ПУСНЕ ЗА ЕДНА ВЕЧЕР И ЩЕ РАЗБЕРЕ ЧЕ НЯМА КЛИЕНТ.... ТОЛКОВА ХОРА СА МУ НАВИТИ...ТОЛКОВА МРЪСОТИЯ Е СЪТВОРИЛ ТОЯ МАЗЕН ШЕБЕК...

Отговори
8 3
Дилърче?

Дилърче?

27.05.2021 | 06:54

Ти някое ударено дилърче ли си? Сега да не си помисли че свободно ще продаваш пак,а? ;) хихихи

Отговори
1 1
Не питай старило Питай патило

Не питай старило Питай патило

26.05.2021 | 12:28

Ето ви случай бе простаци и простакеси коментиращи какви светци са тези от Трето Работех при един работодател оказа се обикновена мутра Спря да ми плаща заплата и командировки За пенсиони и здравни осигуровки да не говорим Беше ми поверил при започване на работа фирмени карти с който да закупувам и заплащам разходи на неговата фирма При разрива на трудовите ни взаймоотношения и след като му казах че напущам ми поиска тези карти Вече знаеки от други работели за него как действа със съдействието на мутрите от Трето предприех предаването на тези карти и фирмени документи да бъде чрез нотариус и нотариална покана към лицето наричащо се бизнесмен и работодател В деня и часа в който му предадох фирмените документи и карти пред нотариус излизайки от Нотариалната кантора бях заобиколен от мутрите от Трето явно поръчани от него От къде смятате че тези мутри ще знаят моето местонахождение и че съм в Нотариална кантора Последва белезници и отвеждане в Мафиотското Трето за уж обяснение а то си беше за сплашване да не си търся заплати и командировки Така действа мафията поръчкова полицейска Жал ли за таквиз Само разтрел и червей Ще ми реват за свобода Макароновски

Отговори
12 4
Сик

Сик

26.05.2021 | 11:06

милите гербаджии, най-вероятно калинки на държавна или общинска служба, реват за топлите си местенца, ама няма вече...отивате си.

Отговори
11 4
Глашатай на сенките

Глашатай на сенките

26.05.2021 | 10:58

Ами марковски да смени хаджиев в ареста.

Отговори
9 4
Много ясно

Много ясно

26.05.2021 | 10:44

Който го е назначил, ще му плати хонорара/Пеевски/.

Отговори
10 2
Тошко

Тошко

26.05.2021 | 10:37

За всичко, което става в държавата ще отговаря превратаджията!

Отговори
5 12
Криим

Криим

26.05.2021 | 10:27

С какви средства ще плати това "недоразумение на природата" на адв,Марковски? Обществена тайна е бобастичните хонорари,които взема!!!

Отговори
13 6
БОБАСТИЧЕН идиeот си ти ахахахахах

БОБАСТИЧЕН идиeот си ти ахахахахах

27.05.2021 | 06:57

леле колко да си зле бе брат ахахахахахаха бедняциии хаахахаха

Отговори
0 1
???

???

27.05.2021 | 09:51

Има хора който държат на него ще платят ако теб те приберат няма да има и кой да те направя даже

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?