49

Адвокатът на момчето, разкарвано с каишка в мол: Страхува се, че ще пуснат от ареста Куката и Чеченеца

Денислав, който беше вързан на каишка като куче в пловдивски мол за снимането на клипна тримата инфлуенсъри Тротинетката, Куката и Чеченеца, все още изпитва страх и унижение. Това каза неговият защитник Димитър Киров по NOVA. "За съжаление, все още не е превъзмогнал негативните усещания, които са в него след конкретния случай. Това няма да бъде кратък процес", заяви адв. Киров. 

По думите му, Денислав се събужда и заспива с унижение и стрес. Страхува се физически за себе си.  "Няма опасения конкретно Емили Тротинетката и пускането й от ареста. Но се страхува, че щом тя е на свобода, ще пуснат и другите двама - Тошо Куката и Петко Караилиев - Чеченеца. Счита, че няма да има правосъдие, но аз мисля, че в конкретния случай такова ще има, въпреки че Емили бе пусната под гаранция.  Солидарен съм с прокуратурата, че от тримата, при нея има най-голяма възможност и желание да се укрие. Така че не виждам основание да бъде пусната под гаранция, но в крайна сметка така е решил съдът", коментира адв. Киров.

Защитникът посочи, че за Денислав е кошмарно и самото разследване, тъй като при всеки разпит той отново и отново преживява случилото се в мола. 

"Разбирам защтната теза на Емили и останалите - да казват, че Денислав сам е поискал да участва в клипа. Но това твърдение показва, че не са осъзнали своята вина и че искат да я прехвърлят на жертвата. Приказките как са се поправили, че нямало повече да правят такива неща - това е най-обикновена декларация за пред съда, за да им отмине опасността от главата. Не виждам да са осъзнали своята вина и какво точно са направили", каза още адвокатът. 

Запитан как вижда справедливия край на този случай в съда, адв. Киров посочи - осъдителни присъди. "Нека да се вземе предвид индивидуалното участие на всеки един и неговата индивидуална вина", добави той. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ТокТик

ТокТик

12.05.2023 | 11:49

Всички провинциални адвокати умират от кеф да си правят селфита на фона на лъва пред съдебната палата. Чувстват се внушителни.

Отговори
2 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?