49
Следвайте ни

Адвокат Стефан Левашки за казуса с Машора: Дано има късмет!

viber icon

От няколко дни 64-годишният Тошко Тодоров - Машора от карловското село Столетово е в ареста по разследване за трафик на хора в Гърция. До тази ситуация се стига, след като през септември 2019 г. мъжът продал кемпер "Ситроен", но впоследствие купувачите не сменили регистрацията на превозното средство. По-късно туристическото возило е намерено на паркинг в Драма с 28 бежанци от Иран, Ирак и Бангладеш. По документите от жабката полицаите стигнали до Машора. Година и половина след случката той е задържан. Утре в Окръжния съд в Пловдив ще се гледа искането за екстрадицията на Тодоров. "Искането за арест и екстрадиция в Гърция на баща ми е несправедливо. Ако бъде осъществено, то ще коства изключително много на него и на цялото ни семейство", заяви дъщеря му Стефани, която поде мощна инициатива в негова подкрепа в социалните мрежи. Преди съдът да се произнесе, от 09.30 часа пред Съдебната палата ще има протест в подкрепа на Машора. 

"Марица" потърси мнение по казуса с мъжа от Столетово от опитния адвокат Стефан Левашки. Той побърза да уточни, че не е запознат в детайли със случая, но предвид информацията, с която разполага, смята, че Машора няма вина. "Не виждам този човек каква вина има. В крайна сметка той е изпълнил задълженията, които му вменяват законите в България. А пък вече защо тия граждани не са я регистрирали в КАТ, не знам, но регистрацията не е негово задължение", посочи той.  Юристът обясни, че след като сделката мине през нотариус, Машора вече няма правомощия спрямо колата. Предава на новия собственик/собственици малък и голям талон, застраховка и всичко. Новият притежател на кемпера в случая има задължението да я регистрира.

Той посочи, че е странно обвинението да е за трафик на хора, ако е доказано, че по това време Машора не е бил в южната ни съседка. Още повече, както "Марица" писа, че собственикът на фирмата, където Тодоров е на договор, направил справка и издал служебна бележка, от която е видно, че по времето на инцидента с мигрантите в Гърция Машора е бил на работа. 

"Най-вероятно обаче ще го екстрадират. Дано има късмет този човек и защитата му да се справи. Но аз съм скептичен по отношение на това, че няма да го изпратят в Гърция. Доколкото познавам практиката на нашите съдилища - одобряват такива молби за екстрадиция. Те нямат право да разглеждат спора по същество", добави Левашки. 


Решението дали Машора да бъде екстрадиран в Гърция ще вземат окръжните магистрати утре. Преди това пред Съдебната палата ще има протест в подкрепа на 64-годишния мъж от Столетово. Организиран е превоз за протестиращите, който ще потегли в 7 часа сутринта от Столетово и ще качва желаещите да подкрепят Машора в Пловдив. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Напън

Напън

11.10.2021 | 18:41

Голям напън от тоя...

Отговори
6 0
Лъжеца

Лъжеца

11.10.2021 | 18:37

дърпа пари напред и лъже че са за прокурори и съдии и ги слага в чекмеджето.

Отговори
5 0
Магаре очилато

Магаре очилато

11.10.2021 | 17:51

Любопитен съм Левашки от Педерашки ли идва ?

Отговори
7 0
Педерунгел Късопишков

Педерунгел Късопишков

11.10.2021 | 17:49

Адвокате ангажирай се безплатно с неговата защита . Нямаш сърце за каузи мишок

Отговори
6 0
Цинги

Цинги

11.10.2021 | 17:06

Левандуло за какво си се снимал за пиарче ли алчник . Гола вида си авокате

Отговори
6 1
Хайде....

Хайде....

11.10.2021 | 15:51

Хайде сега да го видим нашия съд???!!! Това от ответната страна никога няма да стане ако този гражданин е грък или турчин....а сега да ги видим нашите магистпати и патРеоти!!! Що мълчат! Хайде давайге кауза МАШОРА!!! ДА НЕ ГО ПРЕДАдЕМ НА ЧУЖД СЪД..... КАКТО ЗАЩИТИХМЕ МИТКО ЧОРАПА ВСИЧКИ ДА ЗАЩИТИМ МАШОРА....

Отговори
8 1
Е как може

Е как може

11.10.2021 | 16:35

Да сравняваш един обикновен българин с цига.нин.а - любимец на прокурори и други джендъри от кв. Капана? Кой мислиш че е с предимство - чорапа, разбира се!

Отговори
7 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?