3906

Адвокат иска справка от КАТ, за да разбере правоспособен ли е бил загиналия моторист Недялко

Справка от КАТ за категорията на правоспособност на Недялко Бакалски и за техническите параметри на мотора. Това поиска адвокат Георги Сидеров, който е защитник на шофьора Иван Иванов, отнел предимството на младежа на кръстовището на булевардите "Шести септември" и "Копривщица" и го блъснал. Справките следва да дадат отговор дали загиналия броени дни след катастрофата Неди е бил правоспособен за мотора, който е управлявал, и в зависимост от това - дали има съпричиняване при пътния инцидент. 

Молбата на защитника на Иванов предизвика възмущение у присъстващите в съдебната зала близки на починалото момче. "Искат да изкарат Неди неправоспособен шофьор", реагираха те. 

Днес беше разпитан един свидетел - пътен полицай, отзовал се първи на мястото на инцидента, както и вещото лице Стефан Мутафчиев. Полицаят посочи, че в резултат на удара тялото на Неди е прескочило колата и се озовало в другия край на платното. 
"Разговарях с хора на място. Изпробвахме шофьора за алкохол, като резултатът бе отрицателен.  Каза, че не е видял моториста, разбрал какво е станало при самия удар. Имаше момиче в колата, неговата дъщеря. Беше много уплашена, защото ударът с мотора бе от нейната страна", каза полицаят. Той подчерта, че загиналото момче е било с нужната екипировка за мотор. "Около моториста имаше доста хора от заведението, те му помагаха. Не съм видял подсъдимия да оказва съдействие", добави пътният полицай. 

Вещото лице Стефан Мутафчиев, че при сблъсъка колата се е движила със скорост в диапазона 28-30 км/ч.  

След разпита им, съдията прецени да повика за допълнителен разпит присъстващата в залата Петя Бахчеванска. Тя посочи, че при падането, след полета в резултат на катастрофата, тялото на Недялко се ударило в долната част на тръбата на пътен знак. 

За следващото заседание по делото ще бъдат разпитани още свидетели и вещи лица. 

Оцени новината

Оцени новината
2/5 от 1 оценки
2/5 от 1 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?