49

Адв. Пламен Бонев за военния: Ако искаше да убие човек, щеше да го направи

Ако искаше да убие човек, щеше да го направи. Но той не е искал. Произвел е един изстрел встрани, за да прекрати атаката срещу него. Това каза защитникът на военния, гърмял в "Кършияка" адв. Пламен Бонев. 

"Обвинението е повърхностно и няма аргументи, че има реална опасност да се укрие или да извърши престъпление. За първи път чувам, че човек може да се укрие, защото няма деца. Той е земеделски производител много преди да стане военен. Баща му е такъв и това няма общо. Христакиев е любител стрелец, той цели на 100 метра точно. Ако е искал, да го убие, щеше да го направи. Щеше да стреля още веднъж, след това още веднъж. Налице е  противоправно нападение, което той осуетява. Тук в случая има неизбежна отбрана. Категорично няма опит за убийство. Тук не се касае за прострелна рана, а за драскотина. Това се потвърждава и от констатацията на медиците, че става въпрос за телесна повреда. Не казвам че няма инкриминирано деяние, не оправдавам действията му, но категорично това обвинение е много тежкоц, каза адв Бонев и поиска по-лека мярка за неотклонение - парична гаранция. 

Защитникът добави, че военният не е осъждан и че има отлични характеристични данни, както и че е награждаван лично от министъра на отбраната. 

Прокурорът посочи, че Христакиев е бил с пълен пълнител в законното си оръжие "Глок" - с 15 патрона, имал е пълен пълнител и в жабката. Това означава, че е имало патрон в цевта и че оръжието е било готов за стрелба без зареждане. 

Адв. Бонев подчерта, че задържаният е оказал пълно съдействие. 


Очаквайте подробности! 

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
От мем

От мем

24.10.2023 | 19:21

Обвиняемият само си знае какви проблеми е имал с болната си майка и колко силно е стесиран при нападението. Не пребързвайте да го съдите. А ЗА ПРОБЛЕМА С ПАРКИРАНЕТО В ПЛОВДИВ ДА НЕ ГОВОРИМ.

Отговори
7 4
прокурор

прокурор

24.10.2023 | 18:53

Щом е стрелял в гърдите на човек-значи е искал да го убие. 20 години сред спинозни мангустанци ще го отрезвят и променят първобитния му порив!

Отговори
7 6
Пловдив

Пловдив

24.10.2023 | 17:48

Що си крие лицето този рамбо .

Отговори
4 5
Що пък?

Що пък?

24.10.2023 | 17:30

Може да е некадърник.

Отговори
6 5

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?