49

Абсурд: Повече от година „решават“ по дело за кражба на ток в съда в Първомай

Обикновено гражданско дело за кражба на ток отлежава вече 13 месеца в съда в Първомай.  То е започнало преди две години, а през юни се е навършила година откакто е обявено за решаване. Проточеното до неузнаваемост дело е срещу клиент на пловдивският топ адвокат Евгени Костадинов. Той подчерта, че бавенето на дела от съдиите в Първомайския съд е практика, от която мнозина се оплакват. 

„Много е "натоварен" този Районен съд - Първомай. През 1997 г или 1998 г. бях съдия-изпълнител в Районния съд в Пловдив.  Шест месеца бях командирован като съдия-изпълнител в Първомай. Там имаше щат, но нямаше кандидат за длъжността. Ходех по един път в месеца и беше достатъчно като за цял месец, а в другите дни бях съдия-изпълнител в Пловдив. След това назначиха съдия-изпълнител, но какво работеше цял месец не знам. За "изписването" на делата, има неписано правило - преди Нова година и преди лятната съдебна ваканция всичко да е изписано“, коментира гневният Костадинов и подчерта, че става въпрос за обикновено гражданско дело, без никаква фактическа или правна сложност. 

По думите му подобно отношение е обидно от страна на юрист към юрист, както и към самия клиент. След като евентуално решението излезе, може да последват обжалвания и така делото ще се проточи с още месеци, изтъкна пловдивският топ адвокат.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Съд

Съд

09.08.2022 | 19:57

Някой може добре да размърда тези първомайски магистрати ако има желание!

Отговори
2 0
Съд

Съд

09.08.2022 | 19:55

Е стига с това топ адвокат! Адвокат като адвокат! А мърльовците в съда в Първомай са класика в жанра! Там е като анклав и адвокат Костадинов е прав! Какво правят не е ясно,както излиза от разказа на адвоката : -нищо!

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?