49

Абсолютен рекордьор: Джигит с БМВ си спечели глоба №50 в Асеновград

Джигит с БМВ шашна полицията с броя на нарушенията, които е натрупал

Младежът с немското возило направил дрифт шоу по ул. "Васил Левски" в Асеновград, неподозирайки че на няколко метра има полицейски патрул. Той подал рязко газ, навил волана наляво, като колата започнала да превърта гуми и да поднася. След това извършил обратен завой на забранено място, като пресякъл двойна непрекъсната осева линия. Джигитът се изнесъл странично и профучал.

Опасното и арогантно поведение на шофьора с БМВ-то накарало полицаите незабавно да го последват патрулката с висока скорост и с включена звукова и светлинна сигнализация, като успели да го спрат. Веднага му съставили акт, като той го подписал без възражения. Така му отнели книжката за година и му лепнали глоба от 3000 лв.  Младежът обжалвал. Съдът обаче го порязал. 

Справката за шофьора в КАТ изправила косите на магистратите. В нея фигурират 25 издадени спрямо него наказателни постановление и 24 броя фишове за налагане на глоби, което го характеризира като системен нарушител на правилата за движение. Това е една от основните причини за потвърждаване на наказанието. Освен това конкретиката на нарушението по механизъм и място на извършване, а именно оживен булевард в рамките на града с присъствието на други участници в движението, сочи че същото е представлявало потенциална опасност за предизвикване на ПТП, мотивират се от съда. Така джигитът си спечелил наказание №50. Все пак решението подлежи на обжалване пред Административния съд в Пловдив. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Спас Шуманов - Гибона

Спас Шуманов - Гибона

16.08.2023 | 10:56

Някой черен асеновградски кюрд. Това са почитателите на БМВ - черни и неграмотни.

Отговори
1 0
Асан Евракито

Асан Евракито

08.06.2023 | 12:39

Сабрито амджика син ът

Отговори
1 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?