Следвайте ни

9 години затвор за Веска, удушила мъжа си

viber icon

Пловдивският окръжен съд осъди на 9 години лишаване от свобода 67-годишната Веска Хаджиева при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието.      

Тя беше призната за виновна  в това, че на 13 януари 2019 г. в с. Труд, област Пловдив, умишлено е умъртвила другиго – съпруга си, 73-годишния Костадин. Според съдебно-медицинската експертиза причината за смъртта е механична асфиксия, получена при притискане шията на жертвата. 

Решението на съда не е окончателно. То подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд в 15-дневен срок от днес.

Припомняме, че на фаталния 13 януари миналата година измъчената и изтормозена 68-годишна жена не издържа и уби съпруга си - 73-годишния Костадин. Веска дълги години е била тероризирана и психически и физически от мъжа си, а положението станало страшно, след като преди години починал единственият син на семейството. Костадин дори си позволявал да води любовницата си вкъщи и да спи в общата има спалня, а Веска години наред била пренебрегвана. С нея Костадин се отнасял като с животно, пише Блиц.

Нещата ескалирали, когао Веска разбрала от мъжа си, че той е преписал къщата им на любовницата си. На 13 януари двамата се скарали в банята, заради това, че Костадин бил взел ключовете от къщата на Веска. Настанала кавга, а жената удушила съпруга си. После прикрила следите и отишла на работа. По време на днешното заседание Хаджиева не спря да плаче в съда, а защитата настоя за пореден път, че тя е действала при самоотбрана. Авдокат Олин Търновалийски подчерта, е неговата клиентка системно е била подлагана на страшен физически и психически тормоз в продължение на години.

Представената по делото съдебно-медицинска експертиза по безспорен начин доказва, че мъжът е бил удушен.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

И още, , ,

14.02.2020 | 15:58

Моля прочетете и статията от 2.12.2019,наPIK.BG-Години тормоз-Веска обвинена в убийството на мъжа си в Труд;Биеше ме без причина,защитавах се.и на който не му е ясно да му стане -всичко е истина,което е написано.всеки който ги познава отблизо ще потвърди това,та още един път-Господа съдии,оставете нещастната женица да си доживее живота,колкото и е даден от Господ,и съдете истинските убийци,защото ,не дай си Боже ви нападнат и вие ще чакате да ви убият и няма колкото може да се защитавате с всякакви средства или затова я осъждате,че е останала жива,но. . .както казва народа-за кокошка няма прошка.

Отговори
0 0

пак аз

14.02.2020 | 01:49

Всички,които обвиняват Веска,нека прочетат от 17.01 т.г. в ПловдивМедия колко много хора са в нейна защита,защото случката има и морална страна ,не само да се съди по точки,алинеи.закони и т.н.-много добре проучете и тогава съдете.

Отговори
0 0

очевидец

14.02.2020 | 00:53

Това е поредния абсурд,адвокат Търновалийски обжалвайте тази несправедливост на решението-явно нищо не знаят в прокуратурата щом издават погрешни присъди-оправдайте Веска,защото Господа прокурори или госпожи-не я познавате не знаете какъв добър и достоен човек беше(вярвайте ми познавам я от момиче),докато този изрод не я превърна в една измъчена и уплашена жена-с всекидневен бой,унижения,и накрая дъртия коцкар преписа къщата им на любовницата си и всичките си пари,които крадеше от работодателя си.Моля,освободете Веска тя е жертвата,а не изрода(много добре го познаваме-лош,алчен и пияница),просто се е защитавала от поредния побой,Адвокат Търновалийски дано има справедливост,защото истинските убийци ги оправдават,а невинни ги осъждат-изрода Костадин навремето е убил човек ,но не е лежал в затвора ,та да споменем,че да се види що за урод е.Още много може да се пише по случая.но стига.

Отговори
0 0

Фарбреджина

13.02.2020 | 14:25

За хладнокръвно убийство 5-6 години, а тази жена, която са тормозили физически и психически поне 40 години и която най-вероятно е убила при самозащита -7 години затвор, голямо правосъдие, няма що!

Отговори
11 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?