71

8 години затвор за Анка, пребила осиновената си дъщеря

8 години затвор при първоначален общ режим. Това постанови Окръжният съд в Пловдив за Анка Михайлова, която бе арестувана след настъпването на смъртта на осиновената си дъщеря.

Магистратите я признават за виновна в причиняването по непредпазливост на смъртта на Севда, която издъхна на възраст от 1 година и 9 месеца, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда, 

Със същата присъда Пловдивският окръжен съд я признава за невинна и оправдава по повдигнатото й обвинение за убийство.  Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

"Никой не се е държал лошо с детето. Не го е хапал или малтретирал, заяви Анка Михайлова на предното заседание. 

Крещях й името - "Севде, Севде..", но тя не ми отговори. А можеше да говори. Беше като мъртво. Изпадна в ужас и започнах да викам за помощ, обясни пред съда Анка.

"Осинових детето, беше на годинка. Кръстих я Севда. Детето се чувстваше много хубаво, взех си го за цял живот. Имах си спестени пари, защото много работих в чужбина. От майка ми и баща, които загубих, останаха злато и пари. Нямах проблем да се грижа за нея. Започна да прохожда при мен. Никой не се е държал лошо с детето. Не го е хапал или малтретирал", посочи тя. 

Анка осиновила детето през 2021 г. след получено одобрение от компетентните служби. Тя отглеждала и се грижела за бебето в апартамента си в Пловдив. Жената започнала да проявява агресия към него, защото не искала да променя установения си начин на живот, а детето й създавало дискомфорт.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?