Следвайте ни

70-годишен ветеран обра 40 апартамента в Кючука

viber icon

70-годишен дядо се превърна в истински рекордьор по кражби в Пловдив. Той бил от „кокошкарите“ и вилнял в „Кючук Париж“. Обикалял по етажите на блоковете и пробвал дали входните врати на апартаментите са заключени. Където имал късмет, прониквал тихо и грабвал каквото му видят очите. Тършувал обаче само в коридорите на жилищата, тъй като бил страхлив и не искал да бъде хванат на местопрестъплението. Така, с тиха стъпка, успял да нахлуе в общо 40 апартамента само в този квартал и да вземе портфейли, чанти и цигари.

След като прибирал плячката, потеглял към следващия блок, за да търси отключени врати. Накрая обаче бил заловен след задействана система за сигурност. Охранителите го хванали, след което го предали на полицията. Тогава възрастният апаш обяснил как действа и изпял пред униформените, че винаги намирал поне по една незаключена врата от втория етаж нагоре, тъй като живеещите на по-долните етажи залоствали здраво, понеже мислели, че само те са лесна плячка за крадци.

70-годишният ветеран не се спирал дори пред вратите с чипове, каквито обикновено са на входа на блока. „Едно по-силно лашкане, и вратата се отваря без проблем“, похвалил се той след задържането му. Старецът продължава да държи рекорда за най-много извършени кражби през незаключени врати, и то не само в Кючука, а в целия град. Той е първенец и по възраст, тъй като по информация на "Марица" не е регистриран по-възрастен жилищен обирджия в града под тепетата. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

стар пиян седесар

стар пиян седесар

19.08.2021 | 13:19

Комунистите го научиха, ние старите, пияни, беззъби седесари не правим такива работи, ние сме: умни, млади и красиви!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?