Следвайте ни

70 бона обезщетение за ослепения бивш пловдивски следовател

Магистратите определиха условна присъда за Сашо Илиев

viber icon

Сашо Илиев, който ослепи бившият следовател Иван Генчев след конфликт, се сдоби с условна присъда, съобщиха за „Марица" от съда. 

Магистратите му определиха наказание от 4,5 години затвор с 5 години изпитателен срок. Тъй като Илиев призна вината си, присъдата се редуцира с 1/3 и стана 3 години условно. 

Съдът определи и той да заплати обезщетение в размер на 70 бона на потърпевшия следовател. 

Припомняме, че грозните сцени се разиграли в обществена баня в пловдивското село Песнопой на 11 юни миналата година.  

Сашо Илиев и компанията му се намирали в мъжкото отделение на сградата, като по същото време там бил и ослепеният бивш следовател Иван Генчев с още двама приятели. 

Авер на Сашо запалил цигара в банята до съблекалнята. Бившият следовател направил забележка, но тя не довела до резултат. Тогава уведомил касиерката на комплекса, че в банята се пуши, след което се върнал на басейна, като стоял на ръба му.

Провокирани от забележките, Сашо Илиев и приятелите му отишли при Генчев. Пред очите на присъстващите се разиграли грозни сцени. Илиев започнал да се заяжда с него, да го псува и заплашва на ромски език и го попитал защо прави забележки за пушенето. Негов авер го убеждавал да не се занимава и два пъти го прибирал в съблекалнята, но на третия път Илиев се отскубнал, тичешком се върнал при басейна, приближил се до Генчев и му забил юмрук в дясното око. Бившият следовател извикал от болка и се свлякъл до кръста във водата на басейна, а от окото му се стичала кръв. Извадили го от водата и по най-бързия начин го откарали в болница.

Междувременно Сашо Илиев побягнал навън към изхода на банята и се развикал на приятелите си „Бягайте, че ударих оня българин, дето ни правеше забележки“, качили се на автомобила  и потеглили към село Христо Даново. По пътя се похвалил на всички за извършеното от него.
 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?