Следвайте ни

600 сигнала за шумни купони загряха телефоните на пловдивската полиция

viber icon

През летните месеци пловдивчани атакуват телефоните на полицията със сигнали за шумни купонджии или пък за заведения, от които се чува силна музика до късните часове на нощта. 

От началото на годината до края на месец август в Областната дирекция на МВР-Пловдив са получени общо 596 сигнала за подобни нарушения. Това се казва в официален отговор на пловдивската полиция на запитване на "Марица". 

От справката става ясно, че с всеки месец оплакванията се увеличават, като през лятото достигат връхната си точка. През януари няма подадени сигнали, през февруари те са 10, през март - 14, през май - 103, през юни-95, през юли-136, а през месец август достигат рекордните 197.

"При отработването им, спрямо физически/юридически лица са упражнени общо 85 полицейски правомощия съгласно разпоредбите на Закона за МВР (издадени писмени разпореждания и предупредителни протоколи), като статистика за констатираните и санкционираните лица не се води в дирекцията", се казва в отговора на ОДМВР-Пловдив.   

Предвидените глоби при осъществявания контрол от полицейските служители относно спазване на изискванията за шум са глоба от 500 до 1000 лв., а на юридическите лица и на едноличните търговци се налага имуществена санкция в размер от 3000 до 6000 лв.

При повторно нарушение  физическите лица се наказват с глоба от 2000 до 6000 лв., а на юридическите лица и на едноличните търговци се налага имуществена санкция в размер от 5000 до 12 000 лв.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Уроди и клепари Отечественофронтовски

Уроди и клепари Отечественофронтовски

02.09.2021 | 14:55

ОФ ето умря Да живее ОФ ето Вечно нацупените бастуни им трябва тишина Тишина и опело Има една стара Българска приказка Кога на Човека му е чиста съвеста и на девети полк тъпана да му бие на главата съня му е здрав И от там пък следва и другото умозаключение Който не може да се радва на чуждото щастие никога не може да бъде щастлив Нещастници за туй ли живеете Тишина и опело и вечен покой за вас В кой друг живот хората да се веселят бе уроди Ако не в този

Отговори
2 2
Невъзпитан

Невъзпитан

02.09.2021 | 14:36

Чудя се дали някой знае дали се плащат наложените глоби от шумните цигански сватби и сюнети, които продължават с дни ?! Май знаем отговора, а ...

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?