Следвайте ни

6 години затвор за Харутюнян, опитал да убие охранител в Пловдив

viber icon

С присъда приключи делото за арменската вендета в Пловдив. 6 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Тази присъда произнесоха магистратите от Окръжния съд в Пловдив за арменеца Сергей Харутюнян, който опита да убие пловдивския охранител Атанас Карастойков в края на юли 2018-а. Той ще трябва да плати и 15 бона обезщетение на Карастойков. 

Сергей Харутюнян бе обвинен, че на 29 юли 2018 г.  е направил опит умишлено да убие охранителя Атанас Карастойков, като го е прострелял на ул. „Сидер войвода“ в Кършияка.

Харутюнян е обвинен още за незаконно държане на огнестрелно оръжие – пистолет калибър 7,65х17 мм и боеприпаси за огнестрелно оръжие – 4 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение. Арменецът отговаря пред закона и за това, че същия ден е повредил задна лява гума марка „Континентал“ и заден ляв калник на лек автомобил „Мерцедес“ което е причинил щети в размер на 657,26 лв.   

Историята на арменската вендета започва още в началото на юли 2018 година. Тогава Сергей пристигнал пред голяма дискотека в Пловдив с шумна компания. Сред тях бил и другият замесен в екшъна – Артур Осинян. Мощния си джип „Рейндж Роувър“ Сергей паркирал буквално пред входа.

По данни на прокуратурата, охранителите на клуба, сред които бил и пострадалият Атанас Карастойков, не допуснали арменците до заведението. Атанас помолил Сергей да премести автомобила, защото блокирал пътя на другите коли към паркинга. Обвиняемият му отвърнал, че ще прави, каквото си иска и да не му нарежда. Пострадалият обяснил какъв е редът, но Сергей започнал да се държи агресивно, търсейки конфронтация.

Стигнало се до спречкване между арменците, които започнали да хвърлят камъни, и охранителите. В мелето била счупена челюстта на Артур. Последвало изнудване по телефона на гарда и собственика на заведението като арменците поискали като обезщетение да им бъдат платени 40 000 евро. Тъй като номерът не минал, арменците минали на режим „вендета“.

Стрелбата срещу гарда Атанас Карастойков става в неделята на 29 юли 2018 г.  около 7,30 ч, когато охранителят слизал от колата си и се прибирал. Пострадалият бе откаран в болница. Състоянието му не беше тежко и той бе изписан същата вечер.

По-късно случаят беше разнищен от криминалистите и стрелецът беше задържан от полицията.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града под тепетата. 
 


 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Майна

Майна

22.07.2021 | 01:21

Мръсни арменци. Това са пълни бо-клуци. Арменците са по дол.ни и по низши от Ци-ганите. Трябва да бъдат депортирани от нашия красив тракийски Пловдив и България . Смъ-рт за арменската сга-н

Отговори
4 0
Азиатци

Азиатци

21.07.2021 | 19:55

Прости арменци,майна...

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?