49
Следвайте ни

6 бона гаранция за Стоян, обвинен за източване на банковата сметка на пловдивски бизнесмен

viber icon

6 бона гаранция трябва да плати 43-годишният Стоян, обвинен в източването на сметката на собственика на "Тракийски хляб". Това решиха магистратите от Апелативния съд в Пловдив. Мъжът от Варна е обвинен, че е бил главатар на бандата, която свила над 100 бона чрез онлайн банкиране и 4 транзакции. 

Първоначално той беше задържан, прокуратурата му повдигна обвинение, но пък Окръжният съд го пусна от ареста без да му бъде взета мярка за неотклонение.

Апелативните магистрати решиха да му наложат мярка „парична гаранция“ в размер на 6 000 лева. Предвид чистото съдебно минало, поради настъпила реабилитация, и с оглед събраните до момента доказателства, съдът прецени, че целите на мярката за неотклонение могат да бъдат изпълнени и с „парична гаранция“ в размер на 6 000 лв.", гласят мотивите. 

Магистратите намират, че от обясненията на другите двама , които бяха задържани, а след това освободени, и показанията на един от разпитаните свидетели, може да се направи извода, че Стоян е съпричастен към престъплението.   

Случаят бе оповестен на 2 ноември на съвместен брифинг на полицията и прокуратурата. Малко по-късно стана ясно, че ужиленият е управителят на "Тракийски хляб" ООД Георги Гарабетов. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пресконференцията

Пресконференцията

09.11.2021 | 13:39

на Окръжната прокуратура и Икономическа по този повод от колко часа е? Не за друго, но почивам и да отскоча за пуканките и бирата.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?