2374

5 години затвор за пловдивска адвокатка за измама за 30 бона

4 години и 9 месеца ще лежи в затвора пловдивската адвокатка Мария Делова. Тя и съучастникът ѝ Крум Стоянов са признати за виновни, че са завлекли хора с близо 30 бона.  На Стоянов магистратите дадоха 6 години затвор. Делова ще излежава присъдата си при първоначален общ режим, а Стоянов - при първоначален строг такъв.

Престъплението е извършено от комбината в периода 2017 г. – 2018 г. Те подлъгали различни хота, като са им гарантирали спечелването на търгове и закупуването на  апартаменти от ЧСИ, защото били в близки отношения с тях или от банки, за чиито пълномощници са се представяли. Така успели да измъкнат малко над 27 бона.

Адвокатката и нейния съучастник са признати за виновни и за това, че за същия период, създавайки невярна представа за съдържанието на документи, са склонили тези лица да ги подпишат. Става въпрос за декларации, че са им  върнали суми пари в различни размери, като Стоянов е отвличал вниманието на деклараторите, а юристката е представяла за подпис втори екземпляр на вече създаден документ.

Подсъдимите са осъдени да заплатят на граждански ищци сумите от уважените граждански искове, както и солидарно да заплатят разноските по делото.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
намръщенЪ

намръщенЪ

02.07.2022 | 11:20

Над 10 правни факултета вадят една купчина престъпници с диплома за юристи в ръка. Хич не се изненадвам

Отговори
3 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?