Следвайте ни

5 г. затвор за Мирослав, причинил пиян кървавата катастрофа до Кемера

Пет години ще лежи в затвора 42-годишният Мирослав Данов, който причини кървавата катастрофа край Кемера на 4 април м.г., при която загина 46-годишна жена, а трима бяха ранени. Това реши днес съдия Иван Бонев от пловдивския окръжен съд.

Пред съда Данов изрази искрено съжаление за стореното, призна изцяло вината си, както и фактите от обвинителния акт. Той поиска делото да бъде разгледано по съкратената процедура, която му гарантира редукция на присъдата с 1/3. Така наложеното наказание от седем години и половина беше намалено на 5, които подсъдимият ще излежи при първоначален общ режим. Освен това той ще трябва да заплати и направените по делото разноски.

Прокурорът по делото настоя за налагането на максимално наказание спрямо Данов, като подчерта, че катастрофата е станала след употреба на алкохол от страна на обвиняемия – били са отчетени 2.83 промила. Защитата лансира тезата, че подсъдимият е бил в кома след инцидента, а след това е съдействал на органите на реда. Въпреки това съдийският чук падна на 5 години затвор.

След катастрофата от трите автомобила бяха останали само кървави ламарини. Според информация на „Марица“ фиатът на Данов е пътувал от Садово към Пловдив, предприел е изпреварване и е ударил субару и опел, които са били в лентата за насрещно движение.

Присъдата подлежи на обжалване пред апелативния съд.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?