71

4 жертви и 137 ранени в катастрофи в Пловдивско през ноември

Четирима са загинали в катастрофи по пътищата в Пловдив и региона през миналия месец ноември. Това сочат данните на полицията. Катастрофите са общо 112, а ранените в тях - 137 души.

Само на територията на града пътните инциденти са 75 с 4 жертви и 91 пострадали. В областта няма жертви. Там регистрираните за месец ноември катастрофи са 37 с 46 пострадали.

От пловдивската полиция полагат усилия за безопасността на движението и за намаляване броя на катастрофите. "Мога да кажа, че в тези два месец статистически нещата стоят доста по-добре в сравнение с месеците преди това. Разбира се, имаме да наваксваме, но чисто от статистическа гледна точка, а това ще отнеме време. Важно е служителите да имат необходимата организация, да полагат всички усилия, така че контролът на пътното движение да се усеща от обществото и това да води до постигане на по-добра дисциплина от страна на водачите и пешеходците, за да намалим броя на катастрофите като цяло. Това е един от приоритетите ми като директор на пловдивската дирекция", каза в интервю за "Марица" преди няколко дни шефът на пловдивската полиция старши комисар Георги Чергов. Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?