Следвайте ни

4 години затвор за рецидивист, изтръгнал айфон и златен пръстен от дете

viber icon

48-годишен мъж е осъден на 4 години затвор за присвояване на мобилен телефон и златен пръстен от дете по обвинителен акт на Районна прокуратура – Пловдив. Рецидивистът ще изтърпи наказанието си при първоначален „строг“ режим.  Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият е признал всички факти и обстоятелства от обвинителния акт.

На 12 юли миналата година, на една от автогарите в Пловдив, пристигнало пострадалото 6-годишно момче. То било заедно с родителите си и другите им две деца. Петимата отишли в закусвалнята, за да си купят храна. През това време грабителят обикалял из заведението и чакалнята. В един момент родителите излезли навън с едно от децата си, за да разговарят с техен познат. В закусвалнята останали пострадалото момче и неговата сестра. 

До тях се приближил рецидивистът,  видял, че пострадалото момче държи мобилен телефон „Айфон“ и на ръката си има златен пръстен - 14 карата, с емблема на БМВ, подарък от родителите. Той заблудил детето, че баща му го чака навън и трябва да го заведе при него.  Момчето тръгнало, но не го отвел при родителите му, а двамата преминали през подлез и коловозите на жп гарата. След това се установили на близкия паркинг. Там криминалния тип поискал от пострадалото дете телефона и пръстена, като заявил, че само ще ги разгледа и след това ще ги върне и заведе при баща му. Момчето ги предало. Щом ги получил, грабителят прескочил оградата на паркинга и се отправил в неизвестна посока. 

На 16 юли същата година е установен и задържан от органите на МВР в град Гоце Делчев във връзка с друго престъпление - извършен грабеж. В него е намерен мобилния телефон на детето, пръстенът не е бил открит. 

Обвиняемият е осъждан многократно, като за последно е излязъл от затвора през март 2019 г. след изтърпяна 8-годишна присъда. В момента той се намира в затвора.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?