46

32 години затвор за убийците от "Капана" 

Общо 32 години затвор получиха Кирил Стоянов и Цанко Петрунов, които убиха от бой свой авер до Джумая джамия. Това е решението на магистратите от Окръжния съд в Пловдив. То може да се обжалва пред Апелативния съд в двуседмичен срок. 

Цанко е с наказание лишаване от свобода за 17 години, а Кирил - с 15 години. 

Припомняме, че убийството на бездомника Лалко стана в късните часове на 7 юли миналата година. С Цанко и Кирил били авери и често се събирали да пият алкохол в градинката на Джумая джамия. Следобед на предния ден, Лалко пиел бира в градинката. Видял, че на стълбите били седнали няколко младежи, сред които и малолетно момиче.  Приближил се към тях, хванал момичето за ръката, придърпал го към себе си и започнал да го опипва. Това било забелязано от намиращия се наблизо Цанко. Той се възмутил и уведомил полицейски патрул. Разказал и на приятеля си по чашка Кирил. Ядосани от случката, двамата решили да накажат Лалко с жесток побой.  Така вечерта на 7 юли срещнали бездомника в градинката и започнали да го ударят с ръце по главата. Побоят продължил около 10 минути. В един момент Лалко се строполил на на земята и не успял да стане. Биячите видели, че е в безпомощно състояние, но не му помогнали, а седнали наблизо и продължили да си пият. Минаващи край тях свидетели подали сигнал в полицията за инцидента. Пристигналият на място медицински екип установил, че Лалко е починал от нараняванията при побоя.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Нашенски критерии

Нашенски критерии

08.12.2022 | 13:58

Какво излиза на практика - двама убиват един клошар - вижте присъдите /17 и 15 години/. А убиеца на М. Цветков - 9 години. Мисълта за несправедлива присъда в София и корупция веднага се натрапва. Колко ли парички са намалили присъдата на наркомана?

Отговори
8 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?