Следвайте ни

30 хил. лв. глоба за съборената къща зад Общината

viber icon

До 30 хил. лева ще е санкцията за незаконното събаряне на емблематичната къща на Куцоглу зад Общината в Пловдив. А собствениците ѝ, които я събориха, ще трябва да я възстановят в първоначалния ѝ вид.

Собственикът на съборената къща на ул. "Гладстон" 14 и управител на фирма "Неокор билдинг" Светослав Митов, не се яви в кметството на "Централен"  да си вземе констативния акт и заповедта за  забрана на строителни дейности. "Актът ще му бъде изпратен по пощата в началото на следващата седмица, обектът е запечатан и в имота не се работи", каза за "Марица" кметът на района Георги Стаменов. 

По негов сигнал на мястото е пристигнал спешно експертът на Инспектората на Министерството на културата арх. Слави Славов. Очаква се да бъде издадено наказателно постановление, тъй като за къщата от НИНКН беше  дадено предписание да запазят фасадата.  

Два сигнала  са изпратени от "Централен" до прокуратурата - за увреждане на сградата, която попада в архитектурно-историческата зона, и за отмяна на строителното разрешение. То е издадено за ремонт и възстановяване на съществуваща сграда, но не и нейното събаряне. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Боликоф

Боликоф

08.06.2019 | 09:34

Бълха го ухапала....плащат и действат... Другаде е заровено кучето, ама за съжаление така ще се действа и за напред.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?