Следвайте ни

3 партии пазаруват гласове в "Столипиново"

Разпитани са 7 свидетели

viber icon

Пазарлък за гласове в полза на три политически партии се вихрил в пловдивския квартал "Столипиново" за изборите за народни представители на 4 април. Това твърдят част от разпитаните 7 души след спецакцията в махалата в петък, съобщиха за "Марица" от прокуратурата. 

Тези твърдения следва да бъдат проверени с допълнителни следствени действия – разпити на свидетели, кореспонденция с РИК, изготвяне на почеркова и техническа експертизи и други, обясняват от държавното обвинение. 

Прокуратурата е била уведомена за предприетите действия по време на акцията едва вчера. Досъдебното прозиводство обаче е започнало още в петък със съставяне на протокола за първото действие по разследването - претърсване и изземване в офис на фирма за дограма в кв. „Столипиново“, извършено от полицията. При проведеното следствено действие са били иззети множество вещи. По делото са разпитани в качеството на свидетели 7 лица, четири от тях – пред съдия.

Заради големия обем работа по разследването и кратките срокове на принципа на случайния избор е определен екип от двама наблюдаващи прокурори.

Освен това, след анализ от прокуратурата стигат до извода, че от страна на МВР са извърпени нарушения във връзка с акцията в махалата.

"При извършен анализ на постъпилите материали е констатирано, че наказателното производство е започнато като бързо, без да са налице законовите предпоставки за това – лицето да е било заловено при или непосредствено след извършване на престъплението, лицето да е посочено от свидетел - очевидец като извършител на деянието и т.н.", подчертават от държавното обвинение.  

Предстои да бъдат установени всички 2000 души, записани в откритите тефтери, както и кои от  тях в показанията си могат да свидетелстват за купуване на гласове. До момента са снети извънпроцесуални обяснения на част от записаните, в които те отричат да са им били предлагани или давани пари за гласуване за определена партия. 

Активните действия по разследването продължават. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Жоро

Жоро

06.07.2021 | 19:36

Кой? Предполагам БСП, Мая Манолова и Да, България!

Отговори
7 3
Кутката

Кутката

06.07.2021 | 19:41

И аз така, предполагам. Като гледам какъв финансов ресурс отделят за предизборната си кампания, то не са реклами в социалните мрежи, биобордове, публични изяви, а другата впрегна държавната машина да си нагласи изборите.

Отговори
5 2
От маалата

От маалата

06.07.2021 | 18:58

Редовно пазаруват ГЕРБ,ДПС ,БИДОНИТЕ И КАНАЗИРКАТА, КАТО ПОСЛЕДНИТЕ ДВАМА ВИНАГИ ИГРАЯТ ЗА ГЕРБ.НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ ПАЗАРУВАХА И МВРО.ДА АРЕСТУВАТ ГАРО.ВСИЧКО ЩЕ ИМ КАЖЕ.ТОЙ КУПУВА ОТ ПАЗАРА ЗА ГЕРБ

Отговори
4 8
OldTen

OldTen

06.07.2021 | 17:46

Поредният кьорфишек на милонера Б. Рашков, плазни приказки на килограм.

Отговори
13 6
А трите партии са???

А трите партии са???

06.07.2021 | 17:30

Кои? ГРОБ, ВМРО, ДПС? Кажете де, не се стеснявайте, все наши сме.

Отговори
11 15
Защо се напъваш

Защо се напъваш

08.07.2021 | 22:38

Разбрахме , че си с малък грамаж на мозъка!!!

Отговори
1 0
Да да.....

Да да.....

06.07.2021 | 17:24

А знаем го тоя случаен принцип ,той е като този за служебните защити- адвокати!!! За най платените: членовете на АК....или някой наши хора....на абсолютно "случаен " принцип...

Отговори
1 6
Обов

Обов

06.07.2021 | 17:22

Трябва спешно да профилактират един общински съветник с инициали Ж. К. Там, в Столипиново, е неговият земеделски електорат, с който вкарва на всички местни избори кандидатите си от листата, а на парламентарни по заповед на Тиквата пренасочва гласовете към Герб.

Отговори
9 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?