3906

29 трупа по пътищата в Пловдивско от началото на годината

29 души са загинали в катастрофи по пътищата в Пловдив и региона, сочи статистиката на Областната дирекция на МВР за периода от началото на годината до 19 септември. Броят на катастрофите за периода е общо 568, а ранени в тях са 739 души. 

В сравнение със същия период на миналата година цифрите показват, че катастрофите са се увеличили с 31, а ранените са 52 души повече. Спад има в броя на загиналите на територията на Пловдивска област. Жертвите са с четири по-малко.

259 от катастрофите са регистрирани на територията на град Пловдив. При тях са загинали петима, а са ранени 310 души. Сред най-рисковите булеварди тук са булевардите "България", "Освобождение", Руски", "Цар Борис Трети Обединител" и "Васил Априлов", сочат цифрите. В другите общини мелетата са общо 113, също с петима загинали. Пострадали са 129 души.

По пътищата от републиканската пътна мрежа, минаващи през областта, са загинали 19 души при общо 196 катастрофи. Ранените пък са 300. 

Мелетата в Пловдивско са най-често в резултат на удар между две коли, челен или друг, блъскане на пешеходец, сблъсък в дърво или стълб, както и на преобръщане край пътя. 

Статистиката за периода от началото на годината до 19 септември показва още, че инцидентите с велосипедисти са общо 26, в резултат на които има една жертва. С електрически тротинетки са станали общо шест инцидента, като при тях има 8 ранени и няма загинали. При внезапно спиране на автобуси от градския транспорт има ранени 12 пътници. Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 1 оценки
4/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?