Следвайте ни

25 пловдивчани с обвинения за продажбата на дрога край училищата

viber icon

25 души, които са търгували наркотици сред учениците в Пловдив, са с повдигнати обвинения от началото на годината. Срещу други 48 се водят досъдебни производства, а 56 души са задържани. С 39 от случаите за били ангажирани районните прокурори, а Окръжна прокуратура е отработила 9 от производствата.

Това отчетоха от пловдивската полицията за спецоперациите "Антидрога" след като директорът й Йордан Рогачев  обяви, че инициира социално-отговорна кампания „Да пазим децата!“. С нея служителите на  реда приоритетно се ангажираха със сигурността на ученици и възпитаници на учебните заведения, разположени на територията на областта.

С връщането на учениците в училище по време на стартира присъствена учебна година полицията в областния град отново зачести проверките и зорко бди за установяване на лица, извършващи престъпната дейност, подчертават от МВР-Пловдив. За по-малко от два месеца са образувани 12 досъдебни производства, като 8 от тях са за притежание, а 4 за нарко разпространение сред подрастващите. Задържаните лица  са 15, като от тях 11 са  малолетни и непълнолетни. Най-уязвими са децата, особено в тийнейджърската възраст, когато се утвърждават като личности, обясняват от полицията.

Органите на реда продължават с ежеседмичните акции "Антидрога", които служителите на реда провеждат на територията на учебните заведения  и районите около тях. По думите на Йордан Рогачев  здравето и живота на децата могат да бъдат опазени и гарантирани само с активна социална ангажираност.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?