Следвайте ни

2 години затвор за кокошкарска кражба в центъра на Пловдив

viber icon

33-годишен рецидивист се сдоби с присъда от 2 години и 4 месеца затвор след кокошкарска кражба. Наказанието с първоначален строг режим е факт след споразумение между прокуратурата и защитата на крадеца. 

33-годишният е многократно осъждан, предимно за престъпления против собствеността. За последно е излязъл от затвора през април тази година, след като е изтърпял наказание за друго престъпление. 

Още през следващия месец е бил изкушен да извърши нова кражба. 

На 22 май влязъл в магазин за дамска конфекция на ул. „Райко Даскалов“. Собственичката се намирала на няколко метра пред помещението. Рецидивистът забелязал на бюрото в магазина оставена дамска чанта, която отворил и извадил портфейла с наличните в него 28 лева и 1000 македонски динара. Взел портмонето  и бързо напуснал търговския обект. 

Собственичката забелязала, че мъжът се оттегля, влязла в помещението и не си намерила портмонето. Опитала се да го догони, но той се оттеглил в посока към Четвъртък пазара. 

През това време и друг неин колега се включил в преследването. Той настигнал крадеца близодо пазара, като поискал да върне портмонето. След известно колебание беглецът го предал заедно с парите в него. 

За случая бил подаден бил сигнал във Второ РУ, след което униформените го задържали. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай