Следвайте ни

130 бона обезщетение за помляна от автобус в Пловдив

viber icon

Над 132 000 лв. обезщетение ще трябва да плати застрахователна компания на блъсната от автобус пловдивчанка. Това решиха на свое заседание магистратите от Окръжния съд в града под тепетата. 

Правосъдието идва година след настъпването на инцидента. Около 12.20 часа на 2 януари миналата година пловдивчанката пресичала на пешеходна пътека  булевард в града. 

Виждайки, че преминава, шофьор на автобус „ISUZU“ спрял, за да я изчака. В този момент, обаче, в него се забива друг рейс. Вследствие на силния и внезапен удар отзад, спрялото тежко возило отскача напред и удря тежко пешеходката. 

След инцидента пострадалата жена била откарана в болница, където установили, че има множество кръвонасядания, разкъсно-контузни рани на челото и главата, множество счупвания на лицевите кости и други фрактури. 

След извеждането й от упойка, поради изключителните болки в главата и тялото й, пловдивчанката била лекувана с обезболяващи, била в невъзможност да се придвижва и обслужва сама. Въпреки провежданото лечение, състоянието й не се подобрило, имала силно главоболие, шум в ушите, гадене. Това наложило извършване на ново образно изследване на главата чрез скенер и от него се установило наличие на хематом в малкия мозък. Последвали операции, травмата в малкия мозък е причинила временна опасност за живота й, лицето й било потрошено и обезобразено, фрактурата в таза довела до изключителни болки и страдания и временна необходимост от придвижване само с инвалидна количка. 

Наред с това, пловдивчанката загубила слуха на дясното си ухо, имала загрозяващ белег на лицето, който никога няма да изчезне, получила тремор, който води до невъзможност да си служи с лявата ръка. Впоследствие треморът е засегнал цялото тяло, довел е до изменение в говора й и до несигурност в походката й. 

Пред съда шофьорът на рейса е признал вината си, назначени са няколко експертизи, които изясняват до последния детайл какво и как се е случило. 

В крайна сметка магистратите присъдиха обезщетение в размер на 132 000 лв. на пловдивчанката. Решението им подлежи на облажване в срок до две седмици пред Апелативния съд в Пловдив. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?