Следвайте ни

13-а заплата: Сръчна колежка щипна дебитната карта на наивник

viber icon

За броени часове служители на полицията в Раковски разкриха случай на източване на банкова карта.

64-годишен мъж от брезовското село Чоба подал сигнал в районното управление в Раковски на 7 декември, че от банковата карта, на която превеждат заплатата му, липсва голяма сума пари. За кражбата разбрал, след отказ за извършване на транзакция от банкомат.

Криминалисти предприели незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и само в рамките на ден попаднали по следите на 53-годишна жена, която преди няколко години се преселила в Чоба. Мъжът и жената работили заедно в билкарски склад в селото. При разкриването на измамата жената признала схемата, по която теглела парите, а цялата липсваща от сметката  сума била открита в дома ѝ.

Материалите по случая са докладвани в Окръжната прокуратура в Пловдив, под чието ръководство се води и разследването. 

От полицията призовават възрастните и самотно живеещи хора да бъдат бдителни и да не се доверяват лековерно на лица, които им предлагат помощ при извършване на плащане и теглене с техните дебитни карти. От там припомнят, че записан ПИН код на лист, поставен в портфейла е гаранция, че в момента, в който някой го открадне,  ще има 100% достъп до сумата по сметката.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?