2374
Следвайте ни

12 години затвор за кървав екшън от ревност до Пловдив

viber icon

12 години затвор за Богоя Богоев - Бочката за двоен опит за убийство от ревност. Това е решението на ВКС, който потвърди изцяло наказанието, поставено от Апелативния съд в Пловдив. 

Кървавият екшън се разигра на 16 септември 2019-а в пловдивско село Ръжево. Бочката останал сирак от рано, а роднините не общували с него. Живеел сам в къщата на родителите си и работел като охранител в местната земеделска кооперация. Помагал на новопристигналата си съседка като цепел дърва за огрев, хранел животните, вършел и друга мъжка работа, а пенсионерката му се отблагодарявала, като понякога го канела да се хранят заедно. Друг техен съсед обаче често й услужвал, като я возел с колата си до магазина, защото тя била трудноподвижна. Бочката, който се увлякъл  по  по-възрастната от него жена, започнал да ревнува и често злоупотребявал с алкохол.

Във въпросния ден разбрал, че тя и съседа ще ходят с колата на покупки. Тогава от ревност взел решение да убие и двамата. Причакал ги, като предварително сменил катинара на пътната врата към двора на жената, за да не може да влезе. Взел кухненския нож и ги зачакал. Когато ги видял, тя му се развикала, а той я нападнал с ножа и пробол лицето й, като уцелил бузата, а след това я намушкал в гърба. Подгонил и неговия конкурент и го намушкал пет пъти в краката. Съседи чули виковете за помощ и ги разтървали. Пострадалите били откарани с две линейки до болницата, където жената претърпяла спешна операция. За щастие и двамата оцелели. Богоя също имал леки наранявания от борбата. Установено е, че е бил мъртвопиян - с 2.6 промила алкохол в кръвта.

 Върховният касационен съд пише в мотивите за решението си, че правилно и първоинстанционният и Апелативният съд са преценили размера на наказанието да е при многобройни смекчаващи отговорността обстоятелства, като се има предвид, че Бочката е с чисто съдебно минало, има добри характеристични данни, помагал е на пострадалата преди инцидента и е признал, че е действал от ревност. 

Решението на Върховния касационен съд е окончателно и вече е влязло в сила.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?