46

10 г. затвор за Иво Лудия за касапницата с три трупа на Великден

Иво Даскалов - Лудия ще лежи 10 години в затвора. Това е решението на магистратите от Окръжния съд в Пловдив. Иво, който причини смъртта на трима при зверска катастрофа навръх Великден миналата година, призна вината си. Така наказанието от 15 години затвор се редуцира с 1/3 и става 10 години. Със същото решение му се отнема книжката за 12 години. 

Разпоредителното заседание по делото рябваше да се състои на 7 юли, но съдията го отложи за днес, заради нередовно призована пострадала от престъплението. Елена Иванова, сестра на загиналия в мелето Николай Иванов, не била уведомена за старта на процеса. Така адвокатите посочиха, че има процесуални пречки за даване ход на делото и съдийският състав се съгласи с това. 

Днес Даскалов се появи с патерици в съдебната зала, защитаван от баща и син Давчеви. Така се случи и при опита за старт на заседанието в началото на юли. 

Припомняме, че Даскалов се качи с 2,17 промила алкохол в кръвта във возилото си. На посочената дата той бил със свои близки и познати в къща в село Бойково, където празнували Великден. Около 21,30 ч. те се качили на колата на Лудия - джип БМВ. Карал със 180 км/ч при разрешени 90 км/ч.  Предприел маневра изпреварване, но не успял да се върне в напуснатата от него пътна лента, в резултат на което настъпил челен сблъсък с идващото отсреща БМВ. Вследствие на сблъсъка на място загинаха двама души, а третият почина в болница. 

Според техническата експертиза, причина за катастрофата е управление от Лудия след употреба на алкохол, с превишена скорост  и предприемане на изпреварване по време и място, когато това не е било безопасно.

Спрямо Даскалов бе взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 20 000 лева от Апелативния съд в Пловдив. С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура му е наложена забрана за напускане пределите на България и му бе взета книжката.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Янко Баташки Лудия

Янко Баташки Лудия

03.10.2022 | 20:09

Ще лежи максимум 6 години, от които повечето ще прекара по болници, санаториуми и отпуски. Умрелите Бог да ги прости, нямали са късмет. Така е в България.

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?