1553

Зумба с кауза: Пловдивски танцьори подкрепят борбата с рака на гърдата

Благотворителни зумба танци в Пловдив ще подкрепят страдащите от рак на гърдата в тяхната трудна битка с болестта. Събитието в града под тепетата ще е от 14 часа в събота в Kangoo NT club на бул. "Шести септември" 231. 

Събитието, озаглавено Party in Pink Zumbathon, е част от едноименно
глобално движение за набиране на средства за борба с рака на гърдата. Чрез благотворителните събития Zumbathon, организирани в над десет града в България от лицензирани инструктори по зумба, участниците танцуват с кауза и подкрепят приятели и семейства, които се борят с болестта. 

"Събитието е насочено към всеки един човек с добро сърце. Това е пространство за победители, това е пространство на надеждата и подкрепата. Това е място за благодарност. Вярвам, че доброто трябва да се предаде нататък", сочат организаторите. 

Всички събрани средства ще бъдат дарени на Фондация ,,Една от 8" , за да се даде възможност на организацията да продължава да развива своите дейности и програми за ранна диагностика и подкрепа на жените с рак на гърдата и техните близки преди, по време на терапията и след нея.

За събитието в Пловдив входът за тренировката е минимум 10 лв., като който желае може да даде и повече. 

Организаторите споделят, че дарение от 20 лв. ще осигури тюрбан за жена бореща се със страничните ефекти на химиотерапия, от 35 лв. ще осигури първична протеза за жена преживяла мастектомия. Дарение от 50-65 лв. ще осигури пълният набор информационни и помощни материали, както и възможност за участия в Група за взаимопомощ, а от 80 лв. - специализиран сутиен за жена преживяла мастектомия. 150 лв. пък ще осигури ,,Розова чанта" съдържаща необходими пособия.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?