49

Зрелищни демонстрации в Седмицата на пожарната безопасност в Пловдив 

Седмица на пожарната безопасност стартира в Пловдив. По традиция в рамките на следващите 7 дни от дирекцията организират куп инициативи, посветени на правилата за безопасно поведение при пожар и други инциденти. През седмицата в пожарните служби ще се състоят дни на отворените врати, демонстрации, учебни евакуации, беседи, исторически изложби, срещи с ветерани и различни обществени кампании. 

Стартът е точно в 10.00 часа утре на площада пред община Пловдив  с три огненочервени автомобила- за  пожарогасене, спасителна дейност и автомеханична стълба. Огнеборците очакват вълнуващи срещи с жители на града и областта, с родители и деца. По-смелите дори ще имат възможност да изпитат бързата си реакция, гасейки внезапно избуял огън. 

В обособен кът ще бъде изложена техника, използвана при катастрофи, земетресения, наводнения и инциденти с опасни вещества. На въпросите и интереса на посетителите ще откликнат служители на Първа районна служба по пожарна безопасност и защита на населението - Пловдив и екипите на сектор „Специализирани оперативни дейности" на регионалната дирекция.

Заедно с актьорите на Държавен куклен театър-Пловдив тази година е подготвена страхотна изненада за децата - представление на открита мобилна сцена на театралната постановка „ Безопасна приказка“.

Със своите кукли – Рошковците, актьорите  ще пресъздадат една поучителна история за това как да победим Бедата. „Безопасна приказка" е образователен спектакъл, който учи на основните правила за безопасност при пожари, наводнения и природни бедствия. Началният час е 11.00 отново на площада пред общината.  

На място ще се раздават информационно-разяснителни материали, свързани с превантивните мерки и правилното поведение при възникване на пожари, бедствия и извънредни ситуации.

На 13 септември в двора на пловдивската пожарна ще бъде почетена паметта на загиналите при изпълнение на служебния си дълг огнеборци и ще бъдат отличени онези, които спасиха животи, върнаха човешката усмивка и вдъхнаха надежда. 

"Ако нашата работа ви вълнува, ако вие или вашите деца сте съпричастни с пожарното дело, огнеборците във всяка една районна служба от област Пловдив са се подготвили да ви посрещнат", приканват от пожарната служба в града под тепетата. 

"Въпреки предизвикателствата, които природата им постави, за поредна година пловдивските огнеборци ще организират и проведат "Седмица на пожарната безопасност". Защото няма нищо по-ценно от превенцията, припомнянето на правилата и поуките, и създаването на култура в подрастващите", смятат от пловдивската дирекция. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?