Следвайте ни

Зоопаркът на Гребната - без тигър

viber icon

В новия зоопарк на Гребния канал няма да има засега тигър, а животните ще са предимно тревопасни. Това стана ясно днес, след като с благодарствен молебен беше даден символичен старт на строежа на зоологическата градина. "Могат вече да обжалват само литургията", пошегува се кметът Иван Тотев по адреса на природозащитниците, заради чиято жалба строителството е спряно от две години. Както "Марица" писа, ВАС се произнесе в полза на Община Пловдив.

Предстои в близките дни да се издаде акт 11 за размразяване на обекта, каза кметът на "Западен" Димитър Колев. Според управителя на фирмата - изпълнител "Запрянови 03" Вакрил Запрянов ще свършат работата за 27 дни,а може и по-рано. Строителите трябва да вдигнат по-високи огради на хабитатите на елени, бизони и мечки по препоръка на МОСВ и с цел за повече сигурност. От Община Пловдив увериха, че през лятото зоопаркът ще бъде отворен за посетители и че до края на годината ще се влиза безплатно.

От зоопарковете в Стара Загора и София ще се докарат маймуни, мечки, елени, муфлони, камерунски кози, пауни, фазани, сърни, антилопи, виетнамски прасета. С развъдника в Словения се преговаря и за други животни.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?