1553

Знаков ресторант в Пловдив се превърна в сметище

Безобразни руини останаха на мястото на знаков ресторант „Старите българи”  на ул. „Борба” в район „Северен”.

Счупени плочки, тухли, стъкла, ръждясали метални решетки, цимент и какви ли не още отпадъци загрозяват кварталната градинка.

Покривът на постройката, където доскоро в битова българска обстановка се вихриха веселби, е съборен, стърчи само конструкцията. Собствениците на "Старите българи" започнаха да бутат заведението, но го зарязаха.  

„Възмутително е, че теренът не е разчистен. Наблизо играят деца и могат да се наранят. Редно е кметството да нареди на собствениците да вдигнат отпадъците”, коментира майка с бебешка количка , която живее в блока на ул. „Борба” 1. 

Пред жилищната сграда все едно е паднала бомба.

Колите паркират върху  странна настилка от чакъл и остатъци от разбит асфалт, пешеходната алея към блока е разкопана и плочките са захвърлени настрани. Хората от блока обясниха, че сменят водопровод, но преди обяд в понеделник екипът на „Марица” не видя на обекта нито един работник.

Кметът на район „Северен” Стоян Алексиев обясни, че ресторант „Старите българи” е бил построен с временен статут.

„На собствениците на заведението съм разпоредил да го премахнат и да изчистят терена, който ще бъде благоустроен. На ул. „Борба” 1 сменяме водопровод. Старият е от етернит и е износен, а след като приключи ремонтът, ще бъде възстановена настилката”, увери Стоян Алексиев.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Циркаджия

Циркаджия

13.07.2022 | 20:35

Тоя още ли е кмет и Кършакалии не са го изгонили с камъни . По-Биг НЕКАДЪРНИК от този може би е само Зико !!! Двамата се борят за 1-вото място Най-Голям ДЕБИЛ

Отговори
14 2
Бай Тошо

Бай Тошо

13.07.2022 | 20:20

Демокрацията и капитализма добре ли се отразява на Пловдив другари?

Отговори
12 5

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?