Следвайте ни

Зико вика Тотев на среща за парка до "Санкт Петербург"

Среща за парка до хотел "Санкт Петербург" с представители на всички заинтересовани страни ще има утре при областния управител Здравко Димитров. За разговор са поканени инициативният комитет на протестиращите за запазването на зелената площ начело с председателя Асен Костов,  собственикът на 16-те дка земя Байрям Солак и кметът на Пловдив Иван Тотев.

"Премиерът Бойко Борисов ме попита вчера какво решение е взето за парка и ми нареди да поема случая. Редно е да обсъдим проблема заедно и да видим как може да се разплете този гордиев възел", обясни Здравко Димитров.

Министър - председателят специално беше дошъл на срещата с  жителите на квартала преди месец, за да се запознае с конфликтната ситуация. Тогава Борисов каза, че Община Пловдив има пари и може да откупи частния терен.

До този момент обаче пловдивската администрация не е предприела никакви действия, освен устните изявления на кмета, че с новия ПУП частният имот е отреден за зеленина.  Протестиращите обаче разкриха, че има и друг ПУП. 

 

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?