2374

Зико и областният прерязаха лентата на очна болница в "Кършияка" СНИМКИ

Вие станахте неразделна част от град Пловдив, обърна се градоначалникът към д-р Тасков, собственик на клиниката

Кметът Здравко Димитров преряза лентата на новата сграда на очна болница "Луксор" в пловдивския квартал "Кършияка". Девететажната клиника се намира на метри от старата и може да се похвали с 15 офталмологични и 3 специализирани диагностични кабинета."Няма как лош човек да стане добър лекар или въобще лекар. Трябва да има сърце. Вие сте изстрадали всичко това, но резултатът е налице и определено си заслужава. Вие станахте неразделна част от град Пловдив. Когато се говори за здравеопазване, името на "Луксор" винаги присъства. Пожелавам успех на болницата и на всички лекари, които работят в нея", каза при официалното откриване кметът Здравко Димитров.Преди градоначалникът, думата взе собственикът на клиниката д-р Димитър Тасков. "Това е нова сграда, в която пациентите ще получат в пъти по-добро и по-качествено обслужване. Болниците по принцип не са само консуматори на средства от държавния бюджет и не се занимават само с усвояване на средства от Здравната каса. Ние правим инвестиции. Инвестиции, защото не искаме само да задържим нивото, което сме постигнали, а и да го подобрим. Медицинта се развива изключително бързо и за да си в крак с времето, трябва непрестанно да се инвестира в технологии, апаратура и хора", посочи Тасков и завърши речта си с мисъл на лекаря Феликс Марти-Ибанез, а именно "Да бъдеш лекар означава много повече от това да предписваш лекарства или да кърпиш разкъсана плът и разстроено съзнание. Да бъдеш лекар означава да си посредник между човека и Бога". 

Негово Високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай отслужи водосвет и благослови клиниката. Бе му предоставена възможност и за кратко слово. "Когато една част от организма страда, страда целият организъм. И обратно. Когато една част се радва, радва се целият организъм. Днес вие се радвате на благословен от Бога успех. Това е радости празник за всички. Празник на утехата, надеждата  благодарността. В тия трудни времена, в които живеем е, трудно да се постигне нещо добро и полезно като това.

Убеден съм, че в този градеж, който сте извършили, сте почувствали и изживяли димуте на Христос: "Без мен не може да вършите нищо". Вчерашният празник на лекарите продължава днес още по-празнично. Като служиш на близкия човек срещу теб, без значение големец или не, то служиш на Бога, защото всеки човек е божи образ и подобие. Радвам се, че се открива тази нова сграда на очната болница. Очите са прозореца, сърцето и душата на човека. Сърцето е най важният орган, защото Бог е предназначил то да бъде съкровищница на добродетели и от нея човек щедро да дарява на останалите. Днес сме превърнали сърцата си в нещо страшно. Като че ли там е събрана цялата злоба, завист, ненавист, грях и порок", каза владиката. "Честита придобивка!", поздрави митрополит Николай и поръси със светена вода новата сграда и лекарите, които работят в клиниката. 

Откриването събра известни лекари, бивши и настоящи управници. Сред тях бяха областният управител Йордан Иванов, председателят на Общинския съвет Александър Държиков, бившият областен Ангел Стоев, шефката на РЗИ-Пловдив д-р Сийка Димчева, бившата депутатка Мария Капон, бившият шеф на Общинския съвет Илко Николов, олимпийската шампионка Мария Гроздева заедно със съпруга си Валери и много други. Кметът бе придружаван от съпругата си. На събитието присъства също легендата от ФСБ и "Обичайните заподозрени" Иван Лечев. 

снимки от Валентина Биларева

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Зара

Зара

08.04.2022 | 19:15

Смешниците Зико и Николай- вън от пловдив !

Отговори
5 1
До 3-то поколение Кършакалията

До 3-то поколение Кършакалията

08.04.2022 | 18:00

Алоооо Маймун, ти какво правиш там ? С какво си допринесъл за изграждането и с какво си помогнал на този човек ? Мъчиш се да се правиш на много Добричък и да се харесаш на хората но няма как да стане . Този които се опитваш да копираш няма как да го стигнеш . И уважението което имаше към хората както и те към него няма как да го стигнеш ....Това ти беше Пръв и Единствен Мандат ( ако го изкараш )

Отговори
8 1
Гьон сурат!

Гьон сурат!

08.04.2022 | 19:21

Как бе, в Луксор през очния нерв му оперираха ануса! Зашиха му свиктера, че тази голямата и крадлива торба с лайна, ако я изпуснат, то Мамения щеше да ни се види, като Малкия Мук! Айде, циливай попа, че иде видов ден!

Отговори
7 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?