46
Следвайте ни

Зелена светлина от Община Пловдив за пробива под гарата

Градът ще има две нови зали за волейбол и баскетбол

viber icon

Община Пловдив вече е издала строителното разрешение за дейностите по пробива под централна жп гара, обясни кметът Здравко Димитров по повод становището на МРРБ до администрацията на "Стефан Стамболов" 1. В него се посочваше, че ресорното министерството няма да издаде разрешение за започване на строежа, защото според ЗУТ одобряването на инвестиционния проект и издаването на строително разрешение за комуникационно-транспортния пробив под жп ареала на Централна гара е в правомощията на главния архитект на Община Пловдив. Градоначалникът заяви, че съвсем скоро се очаква да бъдат съобщени детайли във връзка със старта, от къде ще започне трасето и как ще продължи. Проектът трябва да приключи до края на 2023 година.

Междувременно Здравко Димитров обясни, че предстои и проектирането на две нови зали за волейбол и баскетбол. Отреденият терен е до СУ „Кирил и Методий“ в район „Западен“. Димитров припомни, че мястото е отредено за спорт още докато той е бил районен кмет на „Западен“. „Дължим тези зали на пловдивските отбори. Те ще са тренировъчни, но ми се иска да са малко по-големи, за да може да се приемат мачове от вътрешното първенство. Не е приятно волейболният „Марица“ да са шампиони и да ги награждават в други градове“, заяви Димитров.

„Правилното е да се направи ново трасе и тогава да се рехабилитира старото на Александър Стамболийски, но отчуждителните процедури не са благодатни, така че много политици ги избягват. Не сме се отказали от алтернативния булевард, работим в тази посока“, така Димитров коментира изказването си по време на редовното заседание на Общински съвет, че са необходими 8 млн. лв. за отчуждаване на имоти на бул. „Александър Стамболийски“.

 
 
 
 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

петков

петков

13.10.2021 | 21:42

Имах минимална надежда, че общината ще сложи на първо място интересите на пловдивчани и града и ще спре този неудачен проект но щом са дали строително разрешение всичко приключва. Оставаме без бетонен мост и нягока с проблемен подлез.

Отговори
1 1
Коментар

Коментар

13.10.2021 | 17:26

Нишо запчнато от Зико не е завършено. Разкопават и зарязват. Представяте ли си тая дупка колко години ще я дълбаят?

Отговори
3 2
НЕ, не си представяме "тази дупчица", защото ...

НЕ, не си представяме "тази дупчица", защото ...

13.10.2021 | 19:42

"ТАЗИ ДУПКА" си я представяме кристално ясно НЕ КАТО ДУПЧИЦА, а като МНОЖЕСТВО страховити дупки-пропасти пред и оттатък гарата. Става непроходимо. А Зико днес го има - утре го няма, "битият си е бит . . . " според речника на крадливите ни управници - КлептоКрати. След като цуне бакшиша от ЖПто и след като резне с ленторезачката (с двойна галигануда!) лентата, НКЖИ ще отговарят само в границата на имота си . . .

Отговори
2 2
МОНУМЕНТАЛЕН  ИДИОТИЗЪМ

МОНУМЕНТАЛЕН ИДИОТИЗЪМ

13.10.2021 | 16:30

"ПОДЛЕЗИ" И ДУПКИ ДЪЛБОКО В ЧОРБАТА САМО БУДАЛИ КОПАТ ИЗ ПЛОВДИВ. САМО ПРЕМОСТВАНЕ (КАКТО ДОБРИЯ СТАР БЕТОНЕН) ВИСОКО АЖУРНО НАД РЕЛСИТЕ НАД ГАРАТА ЩЕШЕ ДА СВЪРЖЕ СЕВЕР-ЮГ БЕЗ ДА ЗАВЗЕМА ПЛОЩИ, КВАДРАТУРИ И ТЕРИТОРИИ ОТ ЦЕНТРАЛНА ГРАДСКА ЧАСТ ЗА ДА ГИ СЪСИПЕ И НАПРАВИ НЕПРОХОДИМИ С РАМПИ, ПОДПОРНИ СТЕНИ, СТЪЛБИЩА И СТРАХОВИТИ ПИКАЛНИЦИ. ЖЕЛЕЗНИЧАРИТЕ ПЛАЩАТ САМО ДУПКА В ОЧЕРТАНИЯТА НА ИМОТА СИ - ОТТАМ НАТАТЪК ЗА РАЗВРЪЗКИ И ДОСТЪП ДА СИ СЕ ОПРАВЯ ГРАДЪТ С КРАДЛИВОТО УПРАВЛЕНИЕ

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?