Здравко Киров не дава милионите

Бившият апелативен шеф на съда Здравко Киров няма да даде без бой 16-те милиона, които ВАС постанови да върне на държавата. От Окръжния съд в Пазарджик съобщиха, че магистратът е пуснал нова жалба. В нея Киров иска отмяна на последното решение и преразглеждане на делото. Очаква се адвокатите на бившия магистрат да пуснат и искане за спиране на изпълнението на последното решение на ВАС. В противен случай съдебен изпълнител  трябва да започне да описва имуществото му.

Здравко Киров и роднините му получиха наследството след грешка в изчисленията на вещото лице Иван Иванов.  Той завиши 251 пъти оценката на имуществото им. Областната управа заведе иск в Пазарджишкия окръжен съд срещу Киров, след като пловдивските магистрати си направиха отвод и отказаха да гледат делото срещу бившия им шеф. Пазарджишките магистрати се произнесоха в полза на Киров, като прецениха, че давностният срок е изтекъл. ВАС обаче коригира решението и прецени, че този срок трябва да тече не от годината, в която са дадени компенсаторките, а от датата на присъдата на Иван Иванов, когато е станало ясно, че действително милионите са дадени по погрешка.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
бг

бг

28.10.2009 | 15:29

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ТОЗИ ДОНОСНИК И МИЖИТУРКА ДА БЪДЕ ТИКНАТ В ЗАТВОРА НЕЗАВИСИМО ОТ ВЪЗРАСТТА МУ - ТАКА МНОЗИНСТВОТО ОТ НАС ЩЕ РАЗБЕРЕ ЧЕ ИМА ДЪРЖАВНОСТ И ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА КРАДЦИТЕ А И ДРУГИТЕ КАТО НЕГО НЯМА ДА СПЯТ СПОКОЙНО

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?