2374
Следвайте ни

Здравко Димитров вика превозвачите на разговор след трус в общината

viber icon

Община Пловдив организира утре среща с превозвачите, които обслужват 29-те линии на обществения транспорт.  Кметът Здравко Димитров ще води разговора с представителите на транспортни фирми.

Срещата е насрочена заради изявленията от гилдията, че превозвачите ще спрат градските рейсове, ако атаките продължават, а парите за покриване на разходите не стигат, особено при ценовия шок, който наблюдаваме.

"Целта е да се изясни ситуацията, за да може да се предприемат конкретни действия от страна на общината", заявиха от администрацията. 

Превозвачите настояват за електронната система в градския транспорт. Тя трябваше да бъде въведена още в началото на 2016 г., но и досега не работи. Тази система предвижда общината , а не фирмите, да събира приходите от продажбите на билети и карти. Идеята е с електронната система да се спазва европейския регламент, според който общината трябва да поема от своя бюджет разходите за един километър пробег, а освен тях да плаща на фирмите печалба.

Зам.-кметът  Тодор Чонов  уверява, че се подготвя надграждането на електронната система, след което ще се обяви обществена поръчка за избор на изпълнители. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

Казах ли ви

Казах ли ви

22.10.2021 | 01:13

Зико ще погребе ГЕРБ

Отговори
0 1
Казах ли ви

Казах ли ви

22.10.2021 | 01:12

Зико ще погребе ГЕРБ

Отговори
0 0
Мама вика Менда!

Мама вика Менда!

21.10.2021 | 20:43

Зико вика Тотев, Тотев вика Борисов! Ама нещо има смущение в комуникацията! Борисов не вдига и спасява се бе си и хвърля курбан осветлените! Те вепв са не нужни! Всякой се спасява по отделно! Един в Джубай другите в дранголника!

Отговори
8 0
Ах тиии

Ах тиии

21.10.2021 | 19:55

Зико, маймунке, не се прави, че не знаеш схемите на твоите авери... И ти папкаш от тях. Идете сега заете в панделата да си правите компания.

Отговори
12 0
Чико

Чико

21.10.2021 | 19:43

Опаааааа! Лека полека взеха да излизат нещата! Нямал представа от далаверите?! В такъв случай, какво правиш в Общината? Така и така трябва да го проверят, може да погледнат и фалшивия болничен от любимата бооница!

Отговори
12 0
Май замериса

Май замериса

21.10.2021 | 20:44

Абе работата е кой ми се из@йа в гащите!

Отговори
6 0
Петков

Петков

21.10.2021 | 19:39

Направете обмяна на опит с Бургас. Как едни могат, а другите в Пловдив вървят само в схеми. Време за версиите...........

Отговори
8 0
Заспала работа

Заспала работа

21.10.2021 | 19:18

То да е само транспорта.... Отсъствах дълго врене. С години. Четях постоянно за успехите в града ни. Вчера се разходих из града и съм потресен от видяното. Като единствена промяна видях разкопките пред пощата - има узправени колони. Това е всичко. Калта и мръсотията са навсякъде, даже и на т.н. главна. Там, където преди имаше дупки и кал - пак са си на същите места, само дето са "пораснали". Ужасих се. Споделих с близки впечатленията си. Имат внук - студент ва зап. Европа. Та момчето бърза да се махне от тук - не може да издържи ця;ата ваканция. .... Чудя се за какво се харчат парите ни - въпреки че не съм бил тук, платил съм си всички данъци. Стига с кражбите и лъжите! Спасете града ни от мръсотията и грозотията! Имаме очи и виждаме, че освен лозунги и красиви ЛЪЖИ, нищо друго не правите! Идват избори и много ми се иска това управление да отиде в небитието! Стига са ни управлявали прости и крадливи хора! До кога ?

Отговори
16 5
Диийй!

Диийй!

21.10.2021 | 19:11

В Наказателния Кодекс се наказват със затвор, този който взима и този който дава! Така, че скоро и този фармасонин ще си понесе отговорноста за откраднатите от пловдивчани десетки милиони!

Отговори
16 1
Наивен и т.ъ.п е тоя

Наивен и т.ъ.п е тоя

21.10.2021 | 19:08

Така е майна.Като не направи ревизия на маминия ,сега ще му ядеш гов.ната.

Отговори
15 1
Иван йоан

Иван йоан

21.10.2021 | 18:55

ЗАщо сега бе, кмете??? Скоро им даде един Милион, защо чак сегА? Ай ся им Вземи парите обратно!!!и и който трябва в затвора ! Крайно време е…и превозвачи , и администрация !!!

Отговори
20 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?