Следвайте ни

Здравко Димитров в болнични, но свика оперативка за изборите и сесията

viber icon

Кметът Здравко Димитров проведе две важни срещи в Общината броени дни след изписването си от болницата.  

Градоначалникът първо направи оперативка със своите заместници, на която беше направен преглед на строителната програма на общината. Обсъдени бяха още подготовката на изборния процес в Община Пловдив и въпроси, свързани с предстоящата сесия на Общинския съвет и становищата на администрацията по точките от дневния ред.

По време на оперативката секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева докладва как върви подготовката на изборите на 11 юли. Тя съобщи, че на база на преговорите между представители на парламентарно представените партии и коалиции в 45-тото Народно събрание са образувани 459 СИК с общо и  4047 членове. Кметът трябва да издаде заповед със списъка на местата, на които партиите ще могат  поставят агитационни материали.

Предстои да бъде изготвено становище на администрацията по предложението на група общински съветници  за Забрана за издаване на разрешения за ползване на място общинска собственост в зоната на Централния площад и Цар-Симеоновата градина. То е внесено в Общинския съвет и ще бъде разгледано на предстоящата сесия. Целта е да стане ясно дали мораториумът  е законосъобразен и как ще се отрази на дейността на администрацията в  частта за приходите и на сроковете за издаване на разрешителни, ако бъде приет.

Следващата седмица предстои да бъде дадено строително разрешение за изграждането на пречиствателната станция на Пловдив като част от Водния цикъл, съобщи зам.-кметът по строителство Пламен Райчев.  Той припомни, че това е най-големият обект по Водния проект и е на стойност 70 млн. лв. Основната цел, която ще бъде постигната с рехабилитацията на ПСОВ е намаляване на вредни вещества и биогенни елементи във водата.

По-късно градоначалникът се срещна и с районните кметове.

Кметът Здравко Димитров беше изписан от болницата в края на миналата седмица, след като претърпя спешна операция по смяна на тазобедрена става. Той остава в болнични, за да продължи с процедурите по раздвижване и възстановяване, но e в постоянна връзка с екипа и следи процесите по изпълнение на важните задачи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Браво, Зико!

Браво, Зико!

07.06.2021 | 15:46

Бързо възстановяване, че здравето е най-важно ...

Отговори
6 1
Така се прави

Така се прави

07.06.2021 | 15:44

Човекът си върши работата, така че няма какво да го хвалите.

Отговори
5 1
Да ви го...

Да ви го...

07.06.2021 | 15:32

А мисирката или мисира който го е написал да се предложи за орден за слава и доблест....

Отговори
3 2
Да ви го...

Да ви го...

07.06.2021 | 15:30

Домиля ми!!!за тоя папуас тъп!!! Ведтага младежкото ГЕРБ, Митов,Бойко и Биков БРИФИНГ...това е не виждано ,не чувано геройство...Здравко герой....

Отговори
5 5
Героите на съвременна България!

Героите на съвременна България!

07.06.2021 | 15:07

Браво, какъв героизъм в мирно време! Каква отдаденост на каузата на Пловдив! Какъв патриотизъм, да напуснеш болничната стая, да преодолееш болката и веднага на барикадата/на яслата/! Да се запише този жест в аналите на историята! Слава на героите!

Отговори
8 5
Страдалци от Спортната школа

Страдалци от Спортната школа

07.06.2021 | 17:17

А къде са късите гащи/боксерки...като на лидера???

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?