Следвайте ни

ВИДЕО Здравко Димитров: Трябва да търсим най-доброто решение въпреки различията

viber icon

Здравко Димитров призова местния парламент при взимане на важни за града решения да не се води от политическите си възгледи, а от това което е най-добро за гражданите. Обръщението за единение в името на развитието на Пловдив беше първото, което новият кмет произнесе от трибуната на Общинския съвет. 

„Изборите приключиха, страстите утихнаха. Искам да Ви честитя избора за общински съветници, но и да подчертая, че това е не само уважение, но и отговорност. Очакванията на гражданите към мен като кмет и към Вас са големи. Със сигурност понякога ще прехвърчат политически искри, но моят апел е да намираме верните решения бързо и качествено. Това очакват хората от нас“, каза Димитров. Той подчерта още, че ролята на местната власт е не само да управлява 4 години, но и да остави нещо след себе си, нещо за бъдещите поколения. Градоначалникът от своя страна пък обеща да бъде открит и отворен към добрите идеи на всички партии. По думите му успехът на новата власт е успех за гражданите на Пловдив, затова Димитров пожела един ползотворен мандат на всички. 

„Вярвам, че ще дадем всичко от себе си – нашата енергия и експертен потенциал- за доброто на града ни. Нека не забравяме какво сме обещали пред нашите съграждани по време на предизборната кампания – да бъдем открити и откровени  към тях“, добави председателят на старейшините Александър Държиков.

Сесията започна с  клетвата на бившата директорка на ОП „Радостни обреди“ Румяна Толова, която вече е общински съветник и продължи с избор на зам.-председатели на Общинския съвет.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?