1553

Здравко Димитров строи двe спортни зали в Пловдив

Две спортни зали  за баскетбол и волейбол ще бъдат заложени в капиталовата програма на община Пловдив догодина.  Това съобщи Здравко Димитров , като обясни , че предвиждат залите с топла връзка между тях да се построят до СУ „Св. св. Кирил и Методий” в район „Западен”. 

„Длъжници сме на тези два спорта”, подчерта Димитров и допълни, че проектът се изготвя в момента.  Пред завършване е зала „Дунав” на едноименния булевард в район „Северен”. 

Кметът увери, че не се отказва от планираното преди време строителство на олимпийски плувен комплекс „Младост” и в момента  се опитват  да намерят програма, по която да кандидатстват за пари. „За басейна има проект, но не знам доколко е удачен. В комплекса  е предвиден ресторант и това вдига цената”, отбеляза Димитров, като предположи, че евентуално проектът ще се преработи.  Стойността му е около 12 млн. лева.

За олимпийски плувен комплекс още през 2019 г. е избрана фирма - изпълнител ГБС - Пловдив, преди местните избори беше направена първа копка, но в началото на мандата си Здравко Димитров спря строежа.  

Идеята е басейнът да се свърже със Спортния диспансер, който вече работи добре и печели.

Според Здравко Димитров бюджетът на община Пловдив за 2022 г. се очертава да бъде нормален, но той уточни, че в момента няма човек, който да предвиди какво ще се случи след месец, камо ли след години. 

Нека да бъдем нормални в исканията си към бюджета, а ние ще положим максимум усилия за добри промени в Пловдив, увери кметът.

Реконструкцията на кино „Космос” може също да бъде включена в програмата за 2022 г. За сградата на ул. „Гладстон” се подготвя проект. 

Зам.-кметът Пламен Райчев увери, че усилено се подготвят и обществените поръчки за обектите, за които е договорен банков зает. „Може би през следващата седмица ще стартираме две – за основен ремонт на бул. „Хаджи Димитър” и за пробива на Водната палата. Надявам се до края на годината или в началото на следващата  да обявим и обществената поръчка за разширението на ул. „Царевец”.

Единственото, което трябва да уточним, е с преминаването на Южен обходен колектор, за който постоянно поддържаме връзка с В и К, ” обясни  Райчев. Зам.-кметът напомни, че  строителството на подлез „Модър – Царевец”, който също се финансира от банковия заем, напредва.  

Снимка от Валентина Биларева

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
22 коментара
Славчо

Славчо

30.10.2021 | 16:58

За стадиони, и спортни зали пари има, но за паркове няма. Зико кажи какво ще правиш с парка на Гарнизонна фурна, с Дондуковата градина, с парка Рибница и река Марица. Спортните зали в Пловдив се използват на 10% от капацитета си. Колко пъти е отваряна спартната зала на Университета, зала Строител, а Колодрума струва на общината 1,5 млн.лв. годишно. Ние сме си виновни като избрахме гербаджия спортист възможно най лошата комбинация.

Отговори
1 0
Атанасов

Атанасов

30.10.2021 | 14:36

Г-н Димитров ,стига с тези зали и стадиони града има нужда и от ремонт на "малките" улици и нови паркове и детски площадки.

Отговори
2 0
Никой не ти вярва

Никой не ти вярва

30.10.2021 | 00:24

Предизборни лакърдии на Зико.

Отговори
8 2
много тъ п вестник

много тъ п вестник

29.10.2021 | 21:43

Откъде са му парите на вечно леко развеселения с искрящ поглед бат' Здравко? Нали ще ги строи със собствени средства/вижте си заглавието/, досущ като като мутрата Боко, който "построи" келяви си магистрали и пр.с пари от майка си и баща си.

Отговори
12 2
Ха така

Ха така

29.10.2021 | 19:48

А Рогошко шосе-пари няма! Зала Сила,Строител, Олимпиада,Залата на 4-и км на ПУ,естествено и Колодрума! Още зали трябва да има, ама едно шосе да се асфалтира-не може...Абе -с мед да го намажеш и да кажеш гордо-Работа,работа,работа....

Отговори
20 2
Георги v.

Георги v.

29.10.2021 | 19:40

За да може Гурото на Здравко, Бойко който е най-великият спортист на България за всички времена, когато отиде в Пловдив да може да потренира.

Отговори
13 3
АМАН ОТ ГЛУПОСТИ

АМАН ОТ ГЛУПОСТИ

29.10.2021 | 19:34

ЗИКУ ЛАПАЧУ ,ДА ТИ НАПОМНЯ ,ЧЕ ГОРДОСТТА НА МАМИНИЯ,КОЛУДРУМА СТРУВАЩА БЕЗУМНИТЕ 62 МИЛИОНА Е НА ЗАГУБА И И АКО НЕ ЗНАЕШ СТРУВА НА ОБЩИНАТА ЗА ПОДДРЪЖКА 1.2 МИЛИОНА ГОДИШНО,КОИТО НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ПЛАЩАМЕ.А ТОЗИ ПАМЕТНИК НА ГЛУПОСТТА Е АНГАЖИРАНА 5-6 ПЪТИ ГОДИШНО.ВМЕСТО ДА СТРОИШ НОВИ ЗАЛИ ,НАТОВАРИ ТАЗИ ,КОЯТО ИМАМЕ.НО ПОВЕЧЕ МИ МИРИШЕ НА ПРЕДИЗБОРЕН ФИШЕК.АКО НАИСТИНА МИСЛИШ ДА ПРАВИШ НОВИ ЗАЛИ СИ ЛУД ИЛИ Е ПОРЕДНАТА ДАЛАВЕРА.

Отговори
17 2
Филибелия

Филибелия

30.10.2021 | 10:02

Разбира се,че е далавера. Нали и той трябва да стане милионер? - мало-умния Здравчо. Иначе втория по големина град в България няма опера,но това е изкуство.От него неможе да се краде.

Отговори
3 1
Граматиков

Граматиков

29.10.2021 | 19:19

В Пловдив има доста зали, които се пълнят 2, 3 пъти годишно. На първо време се сещам за Колодрума, залата на ПУ на бул. България, зала Строител... Както се отбеляза, липсват многофункционални спортни площадки за масов спорт - безплатни, или с минимално заплащане. Ако имаше полза и нужда от спортни зали, някой бизнесмен щеше са ги строи.

Отговори
14 2
Кумеца

Кумеца

29.10.2021 | 19:09

Заглавието трябва да е така: Кметът Здравко Димитров ще строи спортна зала на кумеца си Васил Врачев, който е президент на БК Академик Пловдив. Ще строи зала и на ВК Марица,не,че иска,но те ще вдигнат шум,защо обшината строи само на кумеца зала.Както се знае кметът е бивш президент на БК Академик. Та така покрай кума ще на мажат и волейболистите.То щото няма спортни зали в Пловдив,затова строим нови,които ще подари на роднината. Така се прави с обществените пари !!!

Отговори
14 2
Иво

Иво

29.10.2021 | 19:00

Много му се краде на малоумникът.

Отговори
16 2

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?